Tânărul de 21 de ani acuzat că a omorât-o pe Carmen Tătăran, la începutul lunii martie, și-a incendiat celula din arestul Poliției Maramureș.

Cristian C. se afla în arestul IPJ Maramureș fiind arestat preventiv 30 de zile, pentru uciderea lui Carmen Tătăran. Eleva de 18 ani a fost găsită moartă în 9 martie, la câteva zile după ce familia a dat-o dispărută în Baia Mare.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit IPJ Maramureș, astăzi, într-una dintre camerele Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș a izbucnit un incendiu. 

"De urgență, polițiștii au solicitat intervenția unui echipaj din cadrul ISU Maramureș și au eliberat acea aripă a Centrului. Nicio persoană nu a fost ranită.

Pompierii au stabilit cauza incendiului ca fiind folosirea unei surse intenționate de aprindere, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere", transmit polițiștii maramureșeni.

El a fost dus la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, cu intoxicație ușoară cu fum. Acolo medicii au stabilit că nu este necesară internarea lui, astfel că tânărul a ajuns din nou în arestul Poliției Maramureș.

Cadavrul fetei, găsit pe un teren viran

Carmen Tătăran, de 18 ani, a dispărut în 5 martie din Baia Mare și a fost găsită moartă câteva zile mai târziu, în localitatea Dorolț, judeţul Satu Mare.

Trupul neînsufleţit al fetei era îngropat pe un teren viran.

"În seara zilei de 6 martie 2020, ora 19.00, Poliția municipiului Baia Mare, a fost sesizată despre faptul că o tânără în vârstă de 18 ani a plecat de la domiciliul ei din municipiu și până la momentul sesizării, nu s-a întors.

Imediat s-a constituit o echipă complexă de cercetare, formată din polițiști de investigații criminale și criminaliști, care a efectuat activități ample de căutare și investigare și s-a înregistrat dosar penal privind comiterea infracțiunii de lipsire de libertate.

Pe baza materialului probator administrat de către polițiștii Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș, la data de 8 martie 2020, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un suspect sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, măsura dispusă fiind confirmată de procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Prin ordonanța din 9 martie 2020, ora 04.20, s-a dispus extinderea urmăririi penale în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor", transmite IPJ Maramureș.

Potrivit anchetatorilor, fata ar fi fost ucisă chiar în ziua în care a dispărut.

Iubitul tinerei, reţinut la Vama Petea

Iubitul fetei, principalul suspect în acest caz, a fost prins şi reţinut de poliţişti, în noaptea de 8 spre 9 martie, în Vama Petea, în timp ce încerca să iasă din țară.

"În data de 9 martie a fost deschis dosar penal de cercetare pentru infracțiunea de omor față de o persoana de 21 de ani. În cauză probe rezonabile că omorul s-au petrecut în data de 5 martie", a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş. 

Băiatul ar fi intenționat să ajungă în Olanda, unde ar mai fi lucrat o perioadă de timp. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.