Saci întregi cu probe şi munţi de gunoaie au scos criminaliştii din casa lui Gheorghe Dincă, în ultimele ore! Pentru prima oară, anchetatorii se pregătesc să înceapă săpăturile în curtea ca un labirint. Motiv de glume pentru suspectul care i-a anunţat că după curăţenia generală îşi va vinde casa. Vineri, vecinii bărbatului au fost duşi la audieri. 

Orice obiect ignorat din curtea lui Gheorghe Dincă poate fi o probă pierdută. Criminaliştii fotografiază, analizează şi adună în colete tot ceea ce li se pare relevant pentru anchetă. În fiecare zi mai eliberează câţiva metri de pământ de sub tone de gunoaie şi lucruri aruncate la întâmplare.

Articolul continua dupa recomandari

TONEL POP, avocatul familiei Luizei: Omul asta a turnat adevarat buncare, a cărat materiale de construcţie de zeci de tone, s-a blindat, a acoperit, a betonat. Există date concrete pentru incriminarea lui.

Este practic prima zi in care anchetatorii scot atat de multe lucruri din curtea lui Dincă. Un du-te-vino continuu în curtea din spate pentru că se pregateşte etapa următoare. Adică, săpăturile în curtea lui Dincă. Deocamdată, toate gunoaiele sunt încărcate în remorci şi duse la marginea oraşului.

Între timp, la Poliţia din Caracal au ajuns şi vecinii lui Dincă, pentru probe biologice şi amprente. Vineri au fost audiaţi 3, sâmbătă urmează alţi 2.

Gheorghe Dincă le oferea telefoane şi bani oamenilor de care se folosea, susţine avocatul familiei Luizei. Nu îi alegea întâmplător şi îi domina prin violenţă. Se bănuieşte că, sub şantaj, unii i-ar fi făcut servicii.

TONEL POP, avocatul familiei Luizei: Există un cerc de suspecti, exista un cerc de locotenenti, exista si o anumita mica armata a lui de trepadusi, dar unii cu o viclenie incredibilă. Cand vor fi pusi in fata faptelor implinite si vor fi dovediti ca mint sau au contributie la activitatea infractionala a lui Dinca sunt singur ca se vor da mandate de arestare si pe moment va fi cel putin o retinere, daca nu mai multe!

Joaca suspectului cu anchetatorii ar putea lua sfârşit odată ce vor începe săpăturile. Până acum, bărbatul care a recunoscut două crime a glumit chiar cu procurorii.

TONEL POP, avocatul familiei Luizei: A zis ce frumos că îmi faceți curat, că tot îmi vând casa! Şi casa, zice, îţi intru peste ea, şi atunci s-a cam intristat. Eu am înţeles ceva din asta!

Casa ca un labirint ar putea ascunde probe la care ancheta nu a ajuns până acum. Tonele de materiale de construcţie cărate aici ar fi putut fi folosite pentru a acoperi urme. În ziduri sau în buncăre săpate sub podele. Între timp, percheziţiile informatice făcute în computerul şi mediile de stocare din casa lui Dincă au scos la lumină mii de fotografii şi o obsesie.

TONEL POP, avocatul familiei Luizei: Este evident ca era obsedat de sex. Şi a fost fixat si in prezenta unor femei. Una din cautarile lui pe google erau masini rulota. Omului acestuia cred ca nu ii mai ajungea Caracalul pentru activ infractionale, voia sa faca un tur al tarii sa-si ia casa in spinare si presupun sa faca lucruri infractionale prin toata tara

Fotografiile urmează să fie analizate pentru a stabili relaţia pe care bărbatul a avut-o cu persoanele care apar în imagini. Dincă a reuşit ani întregi să-şi ascundă viaţa dublă pe care a dus-o. A fost tată şi soţ, dar şi vânător de adolescente. Până acum, ancheta a scos la lumină prea puţin din trecutul acestui bărbat.