Decizie importantă în cazul educatoarei Oana Neţ, tânăra din Timişoara care şi-a ucis fiica de 4 ani, pe care a înecat-o în vana plină cu apă, în seara de 13 martie 2018.

Ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a fost finalizată, iar Oana Neţ a fost trimisă în judecată pentru violenţă în familie  - omor comis asupra unui membru de familie. 

Articolul continua dupa recomandari

În rechizitoriul înaintat magistraţilor, procurorii au notat detalii cutremurătoare.

Vezi 4 imagini în Galerie

"În data de 13.03.2018, în jurul orei 17.30, inculpata Neţ Oana – Răzvana, în timp ce se afla împreună cu fiica sa minora, în vârsta de 4 ani, în baia din locuinţa acestora situaţă în Timişoara, iar fiica sa se spăla şi se juca în apa din cadă, a ţinut-o pe fetiţă forţat cu capul sub apă până ce minora s-a înecat, aceasta decedând din cauza asfixiei mecanice prin submersie în apă, ca urmare a pătrunderii apei în căile respiratorii.

Vezi 4 imagini în Galerie

Ulterior uciderii fiicei sale prin înecare, inculpata Neţ Oana – Răzvana, folosind două cuttere pe care le-a luat din baie, a tăiat cadavrul victimei la nivelul antebraţelor, producându-i în această manieră două leziuni superficiale, fără să realizeze însă că fiica sa era deja decedată în acele momente. Dosarul a fost trimis spre competenta soluţionare Tribunalului Timiş ", au consemnat anchetatorii în rechizitoriu.

Vezi 4 imagini în Galerie

Oana Neţ, în vârstă de 38 de ani, a fost supusă şi unei expertize medico-legale psihiatrice la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti, concluzia fiind că femeia avea discernământ în momentul în care şi-a ucis copilul.

La două zile după teribila crimă, medicii legişti dezvăluiau că au găsit în sângele femeii substanţe halucinogene, o variantă a anchetatorilor fiindă că s-a drogat înainte să ucidă. 

Pentru fapta sa, educatoarea Oana Neț riscă până la 25 de ani de închisoare.