Decizie importantă în cazul educatoarei Oana Neţ, tânăra din Timişoara care şi-a ucis fiica de 4 ani, pe care a înecat-o în vana plină cu apă, în seara de 13 martie 2018.

Ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a fost finalizată, iar Oana Neţ a fost trimisă în judecată pentru violenţă în familie  - omor comis asupra unui membru de familie. 

Articolul continua dupa recomandari

În rechizitoriul înaintat magistraţilor, procurorii au notat detalii cutremurătoare.

"În data de 13.03.2018, în jurul orei 17.30, inculpata Neţ Oana – Răzvana, în timp ce se afla împreună cu fiica sa minora, în vârsta de 4 ani, în baia din locuinţa acestora situaţă în Timişoara, iar fiica sa se spăla şi se juca în apa din cadă, a ţinut-o pe fetiţă forţat cu capul sub apă până ce minora s-a înecat, aceasta decedând din cauza asfixiei mecanice prin submersie în apă, ca urmare a pătrunderii apei în căile respiratorii.

Ulterior uciderii fiicei sale prin înecare, inculpata Neţ Oana – Răzvana, folosind două cuttere pe care le-a luat din baie, a tăiat cadavrul victimei la nivelul antebraţelor, producându-i în această manieră două leziuni superficiale, fără să realizeze însă că fiica sa era deja decedată în acele momente. Dosarul a fost trimis spre competenta soluţionare Tribunalului Timiş ", au consemnat anchetatorii în rechizitoriu.

Oana Neţ, în vârstă de 38 de ani, a fost supusă şi unei expertize medico-legale psihiatrice la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti, concluzia fiind că femeia avea discernământ în momentul în care şi-a ucis copilul.

La două zile după teribila crimă, medicii legişti dezvăluiau că au găsit în sângele femeii substanţe halucinogene, o variantă a anchetatorilor fiindă că s-a drogat înainte să ucidă. 

Pentru fapta sa, educatoarea Oana Neț riscă până la 25 de ani de închisoare.