Un bărbat de 57 de ani, din oraşul sucevean Broşteni, i-a tăiat gâtul soţiei sale, după care a încercat să-şi dea foc la casă pentru a ascunde crima. 

La data de 18 iunie 2018, pe la ora 14.00, la sediul Poliţiei oraşului Broşteni, judeţul Suceava, s-a prezentat Constantin Rotariu – Candrea (57 de ani), din satul Holdiţa, oraşul Broşteni, într-o stare avansată de ebrietate, care a spus că soţia sa Viorica este moartă în locuinţă. 

Articolul continua dupa recomandari

Un echipaj de poliţie s-a deplasat în locuinţa bărbatului, poliţiştii constatând că uşa de la intrarea în casă era încuiată. Când au intrat în încăpere, pe pat, au găsit-o pe Viorica Rotariu – Candrea (59 de ani), care avea o tăietură la gât. Agenţii au solicitat intervenţia unei ambulanţe, medicii constatând faptul că femeia este moartă. 

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale şi Criminalistic condusă de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. În urma investigaţiilor făcute de către anchetatori a rezultat că pe fondul consumului de alcool şi a unui conflict spontan, Constantin Rotariu - Candrea şi-a înjunghiat soţia cu un cuţit provocându-i o plagă tăiată în jurul gâtului. Bărbatul ar fi încercat să dea foc şi la imobilul în care locuia împreună cu soţia sa, însă fără succes. 

Poliţiştii au dispus efectuarea unei necropsii, care urmează să fie efectuată în cursul zilei de astăzi. Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie raportat la omor de către Constantin Rotariu – Candrea. 

Bărbatul a fost reţinut, iar astăzi urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.