Procurorii nu exclud posibilitatea ca Bogdan Ionel să fi fost instigat să o ucidă pe Petronela, în pădurea de la Pacea, ancheta în cazul crimei de la Botoşani, de acum 10 zile, fiind una extrem de complexă.

Chiar dacă adolescentul de 16 ani şi-a recunoscut fapta şi dovezile de până acum strânse de anchetatori îl arată ca unic făptuitor, se ia în calcul şi posibilitatea ca o altă persoană să fi comis crima sau să fi fost complice. "Acum există posibilitatea la un moment dat să se constate că o fi și ADN-ul și a altei persoane, celule epiteliale de la alte persoane. Dar durează până vezi așa ceva.", a declarat Valeriu Chihaia, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, citat de botoşeneanul.ro.

Articolul continua dupa recomandari

Anchetatorii iau în considerare toate pistele și astfel încearcă să reconstituie traseul Petronelei de la școală în parc și mai apoi în pădurea de la Pacea, prin analizarea camerelor video care se află pe străzile respective.

Se iau de asemenea în considerare și declarațiile unor apropiați, însă doar ca piste. La acest moment nu există indicii clare pentru ca ancheta să fie extinsă. Prietena tânărului arestat se află în continuare internată la Psihiatrie unde este sub tratament și nu poate fi audiată.

Atunci când medicii vor permite acest lucru ea va avea calitatea de martor obligatoriu în anchetă, însă anchetatorii subliniază că la acest moment nu există date care să conducă pe extindere asupra altei persoane sau altei infracțiuni.

"Aceste piste pe care le spune toată lumea, nu poți să nu le iei în considerare, dar trebuie cercetate. Deocamdată nu avem date suficiente ca să bănuim pe altcineva din punct de vedere procedural. Nu există o extindere asupra vreunei alte persoane care să fie complice sau instigator. Nu avem nimic cu privire la altă persoană.", e declaraţia lui Valeriu Chihaia, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Ancheta în acest caz este una de durată pentru că presupune efectuarea de tot felul de analize, inclusiv cea ADN sau examene histopatologice.

Petronela Mihalachi a murit după ce a fost înjunghiată de 32 de ori cu un cuțit de bucătărie. Rezultatele preliminare ale necropsiei care au ajuns la dosarul anchetatorilor arată că toate au fost în zona pieptului, atingând inima și alte artere.