După italianul cu opt clase, care a operat pacienţi, poliţia descoperă un zidar-medic dentist. Şi el, tot cu opt clase. Un simplu sătean dintr-o localitate de lângă Bucureşti. Toată comunitatea ştia că a improvizat acasă un cabinet medical. Iar prin mâna lui au trecut zeci, poate sute de oameni. Autorităţile în schimb spun că abia acum au aflat despre falsul stomatolog. Şi-au descins în casa lui. Au găsit aici un cabinet medical în toată regula, cu instrumetarul necesar, radiografii dentare şi medicamente.

Bărbatul este cunoscut de toţi oamenii din comuna Gruiu drept Costel zidarul sau dentistul.

Articolul continua dupa recomandari

El nu a trecut pe la Facultatea de Stomatologie, pentru care are doar 8 clase absolvite. Dar asta nu l-a împiedicat să practice meseria. A furat-o de la soţia lui care avea cabinet stomatologic acasă. Dacă ea nu a mai profesat din motive medicale, soţul i-a preluat ustensilele.

”Ea profesa meseria asta. El ce a furat de la ea meserie. Mai trage cate o masea, cate un dinte, mai face o anestezie”, spune un localnic.

De ani de zile, oameni din Gruiu îi treceau pragul de câte ori aveau nevoie. Mulţi se declară mulţumiţi de actul. medical.

Zeci, poate sute de oameni şi-au pus vieţele în mâinile lui. Într-un cabinet stomatologic impovizat, pacienţii riscă boli grave. Instrumentarul nesterilizat corect poate duce la infecţii puternice ori la transmisia unor virusuri. Precum HIV.

CRISTIAN IRIMIA, medic stomatolog: Pot apărea o serie de probleme. Probleme legate de ocluzie, de masticaţie, de fonaţie, de estetică, de funcţionalitate. Nu poţi vorbi corect, nu poţi muşca corect, pot apărea leziuni în cursul anumitor manopere chirurgicale, leziuni la nivelul limbii, la nivelul obrajilor, la nivelul nervilor.

După scandalul iscat de falsul medic venit italian care a operat fără drept în România, oamenii din Ilfov au anunţat Poliţia că medicul lor este un zidar cu 8 clase. Şi azi, anchetatorii au descins la locul lui de muncă.

CIPRIAN ROMĂNESCU, purtător de cuvânt IPJ Ilfov:  Persoana banuita ar fi desfasurat activitati specifice profesiei de dentist fara drept. S-au gasit mai multe ustensile utilizate de dentisti. inclusiv un scaun utilizat in acesta profesie.

Potrivit legii, exercitarea fără drept a unei profesii se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.