În România, în acest moment, 182 de persoane se află în carantină, iar 8231 sunt monitorizate la domiciliu. Starea tânărului din Gorj depistat cu coronavirus este bună. Bărbatul este internat la Institutul Matei Balș din București.

Gorjeanul infectat cu virusul Covid-19 este monitorizat permanent, supravegheat medical și izolat total față de restul pacienților din unitatea medicală.

Articolul continua dupa recomandari

Grupul de Comunicare Strategică a anunat că, de la operaționalizarea liniei telefonice TELVERDE 0800800358 destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus), au fost primite 3.611 apeluri de la persoane care au solicitat informații despre modalitățile de prevenție, dar și despre calea de urmat în cazul în care există suspiciuni asupra contractării virusului.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

România are un singur caz confirmat de coronavirus

În România este confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

În acest moment, 182 de persoane se află în carantină, iar 8231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 33) cu privire la Coronavirus. 

De asemenea, conform informațiilor comunicate de către autoritățile locale Ambasadei României la Tokyo, șapte din cei nouă cetățeni români, membri ai echipajului navei de croazieră Diamond Princess, au fost debarcați și transferați într-o facilitate specială în localitatea Wako, prefectura Saitama, în apropierea orașului Tokyo. Starea lor de sănătate este bună. 

Aceștia au fost testați pentru infecția cu COVID-19, rezultatele analizelor fiind negative.