Prefectul de Dolj a anunţat că zeci de persoane sunt căutate în acest moment de autorităţile române, după ce au intrat în contact cu italianul infectat cu coronavirus, care s-a plimbat 4 zile prin două judeţe din România.

Prefectul spune că este vorba despre 44 de persoane care s-au aflat în avion cu italianul, când a venit în România şi apoi când a plecat, dar şi alte persoane cu care a avut contact în judeţul Dolj.

Articolul continua dupa recomandari

Un italian infectat cu coronavirus s-a plimbat 4 zile prin două judeţe

"Noi facem demersurile către compania aviatică, pentru CNP-urile călătorilor care au stat în preajma cetăţeanului italian. Este vorba despre 44 de persoane care s-au aflat în avion, dus-întors. Urmează să fie contactate aceste 44 de persoane, plus cele 7 însoţitoare de zbor, să li se facă analizele şi procedura de rigoare. Au mai fost două persoane, reprezentaţi ai firmei de închiriere de la care a luat maşina cetăţeanul italian. În Craiova nu ştim cu cine a luat legătura, numai el poate să ne spună. Noi am încercat să luăm legătura telefonic cu soţia lui, însă nu a răspuns la telefon. Încercăm să vizionăm tot ce înseamnă înregistrări video şi să vedem cu cine a mai intrat în contact. Dacă se impune carantina pentru aceste persoane, asta o vor stabili cei de la DSP. În Dolj, acum sunt 138 de persoane în izolare la domiciliu şi trei în carantină",  a declarat prefectul de Dolj.

De asemenea, două persoane s-au prezentat la spitalul din Târgu Jiu, după ce au intrat în contact cu italianul găsit infectat cu coronavirus în Italia, după ce s-a întors din vacanţă în România. Cei doi sunt soţi şi soţie şi au fost izolaţi în secţia de boli infecţionase, demarându-se analizele pentru coronavirus.

Se încearcă identificarea tuturor persoanelor care au intrat în contact cu italianul, dar acest lucru este foarte dificil, pentru că bărbatul de 71 de ani s-a plimbat prin două judeţe în cele 4 zile petrecute în România.