Băieţelul de 5 ani luat de viitură din căruţa tatălui, la Făgăraş, e unul dintre cei 6 copii ai lui Cornel Racoţea, bărbatul văduv cu un picior amputat. Acesta e disperat, micuţul fiind dispărut de mai bine de 15 ore. Marian este băieţelul de 5 ani care a dispărut ieri în apele Berivoiului.

Marian nu mai are mamă, are 5 fraţi şi un tată fără un picior. Familia locuieşte în condiţii extrem de precare în cartierul Combinat.

Articolul continua dupa recomandari

Minorul dispărut este unul din cei șase copii pe care Cornel Racoțea, făgărășeanul văduv și cu un picior amputat îi avea. Patru dintre aceștia locuiau cu el, iar alți doi sunt instituționalizați. Acesta era mai tot timpul cu căruța prin oraș, își ducea și își aducea copiii de la școală.

Despre cazul lui s-a vorbit mult anul trecut, atunci când a apărut la emisiunea Acces Direct – Antena 1. Acesta era prezentat, pe atunci, ca fiind mamă și tată pentru copilași. Mama lor murise de o boală incurabilă, astfel el rămăsese singurul sprijin. Locuiau într-o cocioabă fără utilități. După prezentarea cazului, Primăria Făgăraș s-a autosesizat și i-a acordat o locuință.

Un copil de 5 ani din Făgăraș, este căutat de echipaje ale pompierilor, după ce tatăl său a anunțat vineri că ar fi căzut într-un pârâu din Făgăraș, în timp ce traversau apa cu căruța.

„Colegii de la Făgăraș intervin pentru căutarea și salvarea unui minor căzut într-un pârâu din Făgăraș, în zona fostului combinat. Minorul se afla într-un atelaj cu un adult și încercau să traverseze pârâul, care avea nivelul crescut din cauza ploilor. Din nefericire, acesta a căzut. Au început căutarile în avalul zonei în care acesta a căzut.", a declarat Luiza Dănilă, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

Polițiștii susțin că în căruță se mai aflau patru copii împreună cu tatăl lor. "Victime, împreună cu tatăl său și trei frați, au încercat să treacă rîul Berivoi cu o căruță trasă de un cal. Văzând că apa este adâncă și prezintă un curs rapid, tatăl a încercat să întoarcă atelajul, moment în care s-a răsturnat. Toate persoanele au reușit să ajungă la mal, mai puțin minorul care a fost luat de apă.", a precizat un reprezentat al IPJ Brașov.