În Vaslui dispariţia unui copil a pus pe jar autorităţile. Dorul de mama biologică l-a împins pe adolescent să nu se mai întoarcă la familia în grija căruia era dat în plasament. După şcoală, puştiul de 13 ani nu a mai ajuns în locul în care era crescut de an de zile. Aproape 24 de ore poliţiştii l-au căutat pe adolescent. În cele din urmă, minorul a fost găsit teafăr, într-o casă părăsită.

De la vârsta de cinci ani băiatul a fost luat în plasament de o familie din localitatea Viişoara. Mama sa l-a abandonat la orfelinat, însă puştiul niciodată nu s-a împăcat cu ideea de a trăi departe de cea care i-a dat viaţă.

Articolul continua dupa recomandari

Mânat de acest gând, marţi, după terminarea orelor de curs adolescentul nu s-a mai întors la cei care l-au crescut.

Irina câmpeanu, purtătorul de cuvânt DGASPC Vaslui: Copilul nu a revenit la domiciliul asistentului maternal profesionist, iar din verificarile realizate s-a constatat faptul ca nu a urcat in microbuzul scolar cu care face zilnic naveta la unitatea de invatmant.

După ore bune de căutare, prin vecini şi rude, asistenţii maternali au alertat autorităţile.

Stoica Nicoleta, sotia asistentului maternal: Disparitia copilului ne-a marcat foarte mult. E o rapundere foarte mare, nu vedeti acum cum se intampla? Rapesc copii, ii duc in afara.

40 de poliţişti şi jandarmi au periat zona în lung şi-n lat. După aproape 24 de ore, la mai bine de şapte kilometri de casă, într-un loc izolat, copilul a fost găsit de autorităţi. Se adăpostise peste noapte într-o casă părăsită.

Bogdan Gheorghita, ipj Vaslui: Efectuam cercetari pt a stabili cu exactitate imprejurarile in care s-a produs disparitia si daca minorul a fost victima unei infractiuni

Băiatul a ajuns în grija celor de la Protecţia Copilului şi a fost examinat de un medic. Starea lui este una foarte bună. Adolescentul însă nu ar fi la prima abatere de acest gen.

Arnautu Mariana, asistent social primaria Viisoara: Acum este a doua oara cand el fuge de acasa, prima data l-a gasit pe la Barlad. Ceea ce stim cu totii, familia este deosebita, ese o familie de oameni gospodari, care au avut si dansii copii, toti sunt la locurile lor.

Stoica Nicoleta, sotia asistentului maternal: A inceput sa ia note rele, nu mai invata, nu mai asculta.

După această experienţă, familia în sânul căruia a crescut băiatul îşi pune semne de întrebare cu privire la viitorul acestuia şi se gândesc serios dacă să îl mai ia înapoi acasă.