Un copil care s-a rănit la săniuş se zbate acum între viaţă şi moarte, pentru că a ajuns prea târziu la un spital mare, care-i putea oferi îngrijiri de specialitate.

Este acuzaţia pe care o aduc părinţii săi. Ei susţin că băiatul, lovit grav la cap, a fost transportat întâi la Piatra Neamţ, deşi ar fi trebuit dus direct la Iaşi.

Articolul continua dupa recomandari

Aici a ajuns abia după şapte ore de la accident, cu o ambulanţă care a făcut câteva ore pe drum. Oamenii cred că, dacă ar fi fost folosit un elicopter, băieţelul ar avea mai multe şanse la viaţă.

Băiatul, în vârstă de 4 ani, se afla împreună cu părinţii la săniuş, pe pârtia Durău din Neamţ. La un moment dat, din neatenţie, copilul s-a accidentat.

'A alunecat foarte tare şi a dat cu capul de un obiect metalic de pe plasa care delimită pârtia de sănii', a declarat Doru Barnea, tatăl copilului.

Lovitura a fost extrem de puternică, aşa că părinţii au sunat imediat la 112. Iar medicii au decis să-l ducă la un spital din Piatra Neamţ.

Copil în stare gravă din cauza procedurilor medicale

Medicii din Piatra Neamţ s-ar fi împotmolit în proceduri deşi starea copilului era gravă şi necesita transferul la Iaşi.

'Medicul de acolo ne-a spus că aştepta rezultatul de la RMN, cel tipărit, când cei de la RMN mi-au zis că poate să cheme elicopterul de acum. La tomograf, din prima au zis ca ar trebui trimis la Iaşi. Mie mi s-a părut că puteau să se mişte un pic mai repede la Piatra Neamţ', a mai precizat tatăl copilului.

La Iaşi, a fost transferat abia după mai bine de trei ore de la accident, cu o ambulanţă.

Tatăl îi acuză pe medicii din Neamţ că nu au solicitat un elicopter pentru transportul băiatului. Într-o jumătate de oră ar fi ajuns la Iaşi. În timp ce ambulanţa a făcut mai bine de două ore pe drum.

Băiatul este conştient, însă rana pe care a suferit-o în zona capului este destul de gravă. Cel mai probabil, el va fi supus unei intervenţii chirurgicale.