Doi părinţi din Olt fac acuzaţii grave. Fetiţa lor, în vârstă de trei ani, care are sindrom Down, este în stare extrem de gravă din cauza infecţiei cu virusul gripal.

Copilul ar fi luat gripa, spun părinţii, în timp ce aştepta să i se facă analize la un spital din Bucureşti pentru că medicii aveau suspiciunea că suferă şi de leucemie.

Articolul continua dupa recomandari

Mai mult, timp de zece zile, fetiţa a fost plimbată prin mai multe spitale din Capitală şi Craiova, pentru că nu ar fi avut o trimitere de la medicul de familie.

În faţa secţiei de terapie intensivă de la Spitalul de Urgenţă Craiova, cei doi părinţi se aşteaptă la ce e mai rău. Fetiţa lor de trei ani e în stare foarte gravă.

Paula Voinea, mama copilului: Mi-au spus sa ma astept din clipa in clipa, ca rezultatul ar fi fost tragic pana la urma, ea avand şi Down.

Coşmarul a început în urmă cu nici două săptămâni, când - la sfatul medicului - au plecat să-i facă fetiţei mai multe analize la un spital din Capitală.

Fetiţa s-a îmbolnăvit de gripă în spital

Timp de opt ore ar fi stat cu ea, printre alţi copii bolavi. Unii cu suspiciune de gripă.

Paula Voinea, mama copilului: Veneau o băgau undeva, se uitau la ea. Nu avea niciun simptom, nu temperatura. Practic, sa vina un hematolog, sa-i citească analizele. Ca intr-un final sa vina sa-mi spuna: "Doamnă, are leucemie".

Medicii au recomandat mai multe investigaţii la o clinică oncologică. Când au ajuns acolo, oamenii s-au lovit de un refuz.

Paula Voinea, mama copilului: Au zis ne pare rau, nu putem fara bilet de trimitere.

Părinţii şi copilul bolnav s-au întors acasă, în Olt, pentru hârtia de la medicul de familie. N-au mai apucat să revină la Bucureşti pentru că fetiţa a început să aibă simptome de gripă.

Dar cazul a continuat să fie pasat între spitalele. Întâi la Slatina, apoi la Craiova.

Paula Voinea, mama copilului: M-am dus la urgenţe, m-au ţinut şase ore acolo cu ea, dupa aceea m-au trimis la Craiova.

Cristina Geormaneanu medic: Copilul este în stare foarte gravă, este intubat şi ventilat mecanic.

Deşi medicii sunt reţinuţi în prognostic, părinţii încă speră. Dar vor să atragă atenţia asupra practicilor din spitale, astfel încât alţi copii să nu treacă prin ce trece fetiţa lor.