Vacanţa alături de mamă s-a încheiat prin a fi sechestrat în casă timp de 16 ore pentru un copil de 7 ani din Ghimbav. Băiatul, care este în prezent în custodia tatălui său italian, a fost ţinut în casă chiar de femeie, care s-a închis în locuinţă şi a refuzat orice dialog atunci când a venit momentul ca cel mic să plece înapoi la studii, alături de tatăl său.

Pentru a debloca situaţia, au fost mobilizaţi specialişti DGASPC, jandarmi şi chiar un negociator al poliţiei. Într-un final, copilul a ajuns la spital pentru monitorizare, iar mama urmează să fie expertizată psihiatric.

Articolul continua dupa recomandari

Scandalul a izbucnit când tatăl italian a venit să îşi ia copilul acasă, în Italia, acolo unde băiatul de 7 ani este înscris la şcoală. Părinţii săi sunt divorţaţi, iar custodia o deţine tatăl, însă în vacanţe, băiatul venea la mamă, în România.

Lidia Mailat, purtător de cuvânt DGASPC Braşov: În cea de a doua parte a lunii decembrie bunicul matern a sesizat prin telefonul copilului că fiica lui împreună cu nepotul nu vor să iasă din casă. Echipa s-a deplasat la sesizare în aceeaşi zi împreună cu Poliţia, însă mama a refuzat să iasă, comunicarea realizându-se prin geam.

Ieri, tatăl a venit să-şi ia copilul însoţit de inspectorii de la Protecţia Copilului.

Încă de la ora 10 dimineaţa reprezentanţii de la Protecţia Copilului au ajuns, iar mama a refuzat să le deschidă uşa. Automat oamenii au chemat Poliţia, Jandarmeria, o ambulanţă, dar şi un negociator care în mai multe rânduri a încercat să stea de vorbă cu femeia, însă fără succes.

Femeia de 39 de ani ar fi ameninţat că dacă îi vor lua copilul se va omorî şi îi va lua viaţa şi micuţului. Autorităţile au apelat la calm pentru a nu dezechilibra emoţional băiatul. La casa femeii însă s-au înmulţit însă forţele de intervenţie.

Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov: Echipele de poliţişti s-au mobilizat, s-au deplasat la faţa locului împreună cu luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, precum şi un negociator din cadrul instituţiei noastre.

Intervenţia a depăşit 16 ore. Abia în jurul orei două dimineaţa, tatăl a reuşit să iasă cu copilul din casa femeii. Au mers la spital pentru ca micuţul să fie monitorizat de medici.

După o oră, a fost scoasă şi mama, transportată şi ea la spital, unde va fi supusă unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă are sau nu discernământ.

După rezultatul expertizei se va stabili dacă femeia va fi sau nu cercetată penal.