Un copil de 9 ani din satul Călugăreni, comuna Mărtiniş, a ajuns la spital după ce a fost atacat de un urs în timp ce se afla cu vacile la păscut şi era însoţit de tatăl său.

Turma de vaci era în apropierea satului, întrucât cei doi o duceau către casă, când un urs l-a atacat 'din senin' pe băiat. Acesta a scăpat datorită intervenţiei câinilor şi a tatălui său, care au alungat animalul, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba. 

Articolul continua dupa recomandari

Băiatul a fost dus la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc de către primarul din comună, fiind internat cu mai multe răni la un braţ şi un picior.

Vezi 3 imagini în Galerie

Vezi 3 imagini în Galerie

Preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că duminică a mai fost un atac în comuna Cârţa, 'în cealaltă parte a judeţului', ursul intrând în curtea unui fermier şi ucigându-i un viţel. 

Borboly Csaba a avertizat că în perioada următoare va creşte numărul atacurilor şi consideră că Ministerul Mediului trebuie să ia măsuri de prevenire a acestor situaţii. 

Aceasta este a doua persoană atacată de urs în 2018, în Harghita, în celălalt caz victima fiind un cioban.

Anul trecut, mai multe persoane au ajuns la spital, fiind rănite în incidente similare.

De cele mai multe ori, victimele sunt ciobani aflaţi cu animalele la păscut, persoane surprinse în pădure la cules de ciuperci sau fructe, dar şi oameni care sunt atacaţi în zona culturilor agricole, unde urşii merg în căutare de hrană.

Sursa: Agerpres