Un copil în vârstă de 9 ani, din oraşul Flămânzi, judeţul Botoşani, a ajuns în comă alcoolică la spital după ce a fost găsit inconştient pe un câmp din apropierea oraşului.

Băiatul se zbate între viaţă şi moarte, fiind transportat la spital în stare foarte gravă.

Articolul continua dupa recomandari

El a fost găsit duminică seară pe un câmp şi internat în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Mavromativ din Botoşani.

În urma analizelor toxicologice, medicii au descoperit că minorul consumase alcool şi a intrat în comă alcoolică.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

"Copilul este internat în spital. Facem verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a petrecut incidentul şi aşteptăm rezultatele anchetei declanşate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care urmează să stabilească şi ce măsuri trebuie luate în acest caz”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Botoşani, Maria Carp.

La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani s-au autosesizat şi au demarat o anchetă.

În urmă cu aproximativ o săptămână, un alt copil, în vârstă de 11 ani, tot din Botoşani, a ajuns în comă alcoolică la spital, după ce a băut ţuică alături de mai mulţi copii.