Copiii care nu au împlinit încă vârsta de 16 ani vor avea nevoie, începând cu data de 25 mai 2018, de acordul părinților pentru a-și crea conturi pe rețelele sociale sau pentru a folosi magazine online.

Așa prevede un regulament european care urmează să se aplice în mod direct și în România, fără să fie necesare formalități din partea statului nostru.

Articolul continua dupa recomandari

Totuși, lucrurile nu vor fi simple pentru companii, care vor trebui să verifice cât de cât existența acordului părinților, scrie avocatnet.ro.

Acces interzis pe Facebook pentru copiii sub 16 ani!

Solicitarea acordului părinților pentru folosirea serviciilor online, în cazul copiilor care n-au împlinit vârsta de 16 ani, este prevăzută de Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR).

Acest act normativ european se va aplica și în România, în mod direct și fără necesitatea unor reglementări suplimentare ale autorităților noastre, de la data de 25 mai 2018.

Cu alte cuvinte, copiii sub 16 ani vor avea nevoie de acordul părinților pentru a folosi orice fel de serviciu online ce presupune strângerea și folosirea ulterioară a datelor personale.

De exemplu, reglementarea acoperă folosirea rețelelor sociale sau a magazinelor online, dar există și alte servicii online ce pot necesita acordul părintesc pentru prelucrarea datelor personale ale copiilor sub 16 ani.

Potrivit deciziei Uniunii Europene, fiecare stat membru trebuie să implementeze acest regulament printr-o lege.