Un caz cutremurător, care aminteşte de ororile de la Caracal, a fost descoperit în Călăraşi! Doi copii, de 13 şi 16 ani, luaţi din instituţiile statului erau sechestraţi şi cel mai probabil abuzaţi sexual de un individ de 52 de ani. Şocant este faptul că, unul din cazuri era în vizorul poliţiştilor încă de acum 4 luni, din luna iunie. Bărbatul a fost audiat atunci de poliţişti, dar a fost lăsat în libertate.

Una din casele ororilor era chiar locuinţa bărbatului de 52 de ani din Fundeni Frunzăreşti, judeţul Călăraşi. Acolo, a fost găsit încuiat adolescentul de 16 ani. Criminaliştii şi poliţiştii i-au verificat proprietatea.

Articolul continua dupa recomandari

Misiunea este dificilă pentru că în curtea individului sunt munţi de gunoaie, iar locul seamănă izbitor cu casa lui Gheorghe Dincă din Caracal.

MARIAN IORGA, IPJ Călărași: Colegii mei au obţinut date despre acest cetăţean. Acolo a fost găsit un minor de 16 ani.

În paralel, anchetatorii au făcut o altă descoperire şocantă. În boxa unui bloc de locuinţe din centrul Bucureștiului, unde bărbatul lucra ca îngrijitor au găsit sechestrat un băiat de 13 ani. Cei doi minori provin din centre de plasament şi ar fi fost victimele abuzurilor sexuale.

Încă de vineri seară, anchetatorii din cadrul politiei Călărași incearca sa gaseasca probe in casa suspectului pentru a demonstra ca acesta a intretinut relatii sexuale cu cei doi minori. Până acum, in fata anchetatorilor, cei doi minori nu au recunoscut.

Băiatul de 16 ani ar fi trebuit în aceste zile să fie în vizită la familia care l-a crescut la Bucureşti. Prezenţa lui nu a atras însă atenţia nimănui în Călăraşi. Asta pentru că, în mod şocant, oamenii din localitate se obişnuiseră să-l vadă pe vecinul lor înconjurat de copii necunoscuţi.

”Știa toata lumea ca umbla cu copii. Nu părea o persoană ciudată, dar trebuia tu sa iti dai seama ca daca umbla numai cu baieti dupa el. Zicea ca nu are mama, nu are tata, el ii tine de mila si ca ii ia cu el sa munceasca pe la blocuri sa le dea sa manance”, spune o vecină.

”Toti copiii pe care ii găsea, boschetari, in oras, ii lua si ii aducea aici, dar eu nu stiu ce facea cu ei”, spune un alt vecin.

KEREN ROSNER, psiholog: Copiii sunt foarte usor de ademenit, sunt creduli, sunt singuri, abuzati, pentru ca nimeni nu le ia apararea, ei sunt pe cont propriu. Sunt foarte fragil emotional, foarte usor de manipulat cu anumite bunuri materiale/anumite promisiuni si sunt prinsi in astfel de capcane.

Poliţiştii ar fi avut însă informaţii despre legătura nepotrivită între copilul de 13 ani şi individul de 52 de ani încă din luna iunie. Atunci asistenţii sociali ar fi găsit fotografii în care băiatul apărea în ipostaze indecente alături de acesta. Psihologii centrului suspectau încă de atunci că minorul ar fi fost victima unui abuz sexual.

Surse din ancheta sustin ca ar exista chiar si o inregistrare in care suspectul i-ar fi cerut unuia dintre minori insistent sa se intalneasca.

La audierile din vară, copilul de 13 ani şi bărbatul de 52 de ani au negat categoric orice legătură sexuală. Mai mult băiatul le-a spus poliţiştior că individul e ca un tată pentru el. Reprezentanţii de la Protecţia Copilului au sesizat din nou poliţia la finalul lunii septembrie atunci când băiatul a dispărut din nou din centru, dar oamenii legii l-au gsit după exact o lună.