Imagini emoţionante susprinse astăzi pe litoral. 200 de copii au ajuns pentru prima oară în viaţa lor la mare. Au călătorit o noapte întreagă, din Iaşi până în Eforie. Când au ajuns la destinaţie, a fost o explozie de bucurie. Un preot este cel care le-a împlinit visul. 

Nici nu visau o întâlnire mai frumoasă. Sunt 200 de copii care se grăbesc să simtă marea sub picioarele lor. 

Articolul continua dupa recomandari

Apa nu are nici 20 de grade, dar pentru ei este perfectă. Aşa cum şi-au imaginat-o sau cum au văzut-o în poze.  În urale, e loc şi pentru o primă lecţie - marea nu este întotdeauna un bun prieten. 

PREOTUL DAN DAMASCHIN: Aceşti copii tebuie să ştie că viaţa nu se rezumă doar la pâinea mucegăită, frigul de acasă sau casa dărăpânată prin care plouă.  

În ciuda condiţiilor în care trăiesc, copiii au rezultate bune la şcoală. Altfel nu ar fi ajuns pe litoral. Carnetul de note a fost biletul lor pentru plajă. 

Au străbătut mai bine 400 de kilometri. Miercuri seară, la Iaşi, trei autocare erau pregătite pentru drumul spre Eforie. 

Pregătirile au început din vreme. Lăcrămioara Corodeanu a făcut bagajele laolată cu cei 9 copii ai ei. Vlad şi-a ajutat sora mai mică să nu uite nimic pentru vacanţă. 

LĂCRĂMIOARA CORODEANU, mamă: Cu 9 copii, de unde să îmi permit să merg la mare?! Şi pentru copii mai mult, ca să vadă şi ei lumea, să vadă cum este marea.

Alături de preotul Damaschin, au fost mulţi oameni generosi care au pregătit totul. Inclusiv îmbrăcămintea şi jucăriile de plajă. 

Prima si cea mai frumoasa vacanta din viata acestor copii va dura o saptamana.