Unsprezece copii de la o grădiniţă din Bucureşti au primit cadou, de ziua lor, o toxiinfecţie alimentară. Aşa a sunat alarma dată de una dintre mame. Cei mici au ajuns la trei spitale după ce ar fi consumat mămăligă cu brânză şi smântână. Câţiva dintre ei au avut nevoie de perfuzii. Inspectorii sanitar-veterinari au ridicat probe din mâncare, dar nu au toate informaţiile, pentru că reprezentanţii grădiniţei sunt plecaţi în minivacanţă. Poliţia a deschis deja o anchetă penală.

De ziua copilului, grădiniţa Brânduşa a facut "cadou" o minunată enterocolită! A scris, pe Facebook, mama unuia dintre cei unsprezece copii care au ajuns la spital cu probleme. 

Articolul continua dupa recomandari

LUMINITA ENE, medic de gardă Victor Babeş:
S-au prezentat copii cu simptome gastro-intestinale, adica greata, varsaturi si dureri abdominale, ce aveau copiii in comun a fost faptul ca veneau de la aceeasi gradinita.

Numai la Victor Babeş au ajuns şase copii. Alertaţi, medicii au sunat la poliţie. 

OVIDIU ZVORIŞTEANU, director DSVSA:
În jurul orei 12-12.30, patru părinţi şi cu copiii lor au mers la unul din spitalele din Bucureşti, la Budimex (n.r.: Marie Curie), dacă nu mă înşel, ulterior s-au mai prezentat şi la alte spitale, la Gomoiu, la Colentina.

Cei mici le-au spus medicilor că, ieri dimineaţă, au avut în meniul de la grădiniţă, cacao cu lapte, iar la prânz mămăligă cu brânză şi smântână. 

LUMINITA ENE, medic de gardă Victor Babeş:
Simptomele au fost usoare, cativa dintre ai au necesitat perfuzie, unul a fost spitalizat si a fost externat deja, deci copiii sunt in afara oricarui pericol.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti au ridicat probe din mâncare, dar spun că nu au avut cu cine să stea de vorbă la grădiniţă. 

OVIDIU ZVORIŞTEANU, director DSVSA:
Din ce mi-au relatat colegii mei, spaţiile sunt dotate corespunzător, întreţinute igienic. Având în vedere că astăzi, mâine şi poimâine, acea grădiniţă nu funcţionează, nu au putut fi prezentate toate documentele. 

Reprezentanţii grădiniţei au fost convocaţi luni dimineaţă la sediul autorităţii. Între timp, a fost deschis un dosar penal in acest caz. 

În luna martie, nu mai puţin de 200 de copii şi 19 adulţi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au luat masa la trei grădiniţe din Ilfov.  În meniu s-a regăsit şi atunci mămăliga cu brânză şi smântână.