Mobilizare generală în Vaslui acolo unde doi fraţi minori au dispărut de la stâna unde locuiau cu părinţii lor. Băieţii plecaseră de o săptămână de acasă, dar familia s-a gândit că s-au dus la bunica lor, într-un sat vecin, astfel că iniţial nu au alertat autorităţile. Abia vineri dimineaţă proprietarul stânei, unde munceau părinţii, a mers la poliţie. Copiii au fost găsiţi în cele din urmă teferi în apropierea stânei.

Alarma s-a dat vineri dimineaţă în comuna Banca din Vaslui. Proprietarul stânei a mers la Poliţie să anunţe dispariţia minorilor de 11 şi 13 ani. Copiii dispăruseră de acasă de o săptămână, timp în care părinţii lor au crezut că sunt la bunica dintr-un sat vecin.

Articolul continua dupa recomandari

Zeci de jandarmi şi poliţişti au periat zona pentru a-i găsi. Prefectul judeţului a venit şi el în teren.

Între timp, un cioban le-a spus poliţiştilor că i-a văzut pe câmp, chiar le-ar fi dat şi de mâncare, neştiind că sunt fugiţi de acasă. În plus, un alt localnic i-ar fi găzduit într-una din nopţi, dar nici acestuia nu i-au povestit că au fugit. Se pare că gestul lor a venit după ce parinţii i-ar fi pus la muncă.

BOGDAN GHEORGHIȚĂ, IPJ Vaslui: În urma căutărilor efectuate, poliţiştii vasluieni au depistat cei doi minori, pe raza localităţii Banca. Cei doi erau într-o stare bună şi au fost internaţi într-un centru de asistenţă.

Direcţia pentru Protecţia Copilului a deschis acum o anchetă. Minorii mai au încă şase fraţi.