Trei dintre cei patru copii ai omului de afaceri Anders Holch Povlsen, care deține cel mai mare pachet de acțiuni la ASOS și este CEO-ul Jack&Jones și Vero Moda, au fost uciși în atacurile teroriste din Sri Lanka.

Purtătorul de cuvânt al afaceristului de origine daneză, al doilea cel mai mare proprietar de terenuri din Marea Britanie, a confirmat că trei dintre copiii acestuia au murit în exploziile din Sri Lanka, informează Mirror Online.

Articolul continua dupa recomandari

Cel puțin 290 de oameni au fost uciși, iar aproximativ 500 sunt răniți, într-o serie de explozii care au devastat mai multe hoteluri de cinci stele și biserici din capitala Colombo, duminică, pe 21 aprilie. 

Nicio organizație teroristă nu a revendicat până în acest moment atacurile din Sri Lanka, însă poliția din insulă spune că a primit atenționări cu privire la o grupare musulmană extremistă, cu zece zile în urmă. 

Șase sinucigași au fost implicați în atacuri, potrivit oficialilor din serviciile de informații. 

Anders Holch Povlsen, în vârstă de 46 de ani, este CEO-ul și singurul proprietar al lanțului Bestseller, care deține brand-urile Jack & Jones și Vero Moda. Bărbatul deține de asemenea cel mai mare pachet de acțiuni de la retailer-ul online Asos.com, și numeroase acțiuni la retailer-ul german Zalando. 

Omul de afaceri, considerat cel mai bogat danez, este al doilea latifundiar din Marea Britanie și primul din Scoția.

Opt copii din Iași, prin în infernul din Sri Lanka

Opt copii români au fost prinşi în infernul din Sri Lanka. Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat formarea unei celule de crizã la Bucureşti.

Pentru moment au fost trimiși într-o unitate militară în apropiere de Colombo. Mai sunt și alte persoane care au sunat la noi, aproximativ 16 persoane. Am încercat să îi contactăm pe românii de acolo, în mare măsură am reușit, toți au spus că nu sunt afectați până acum de atentatele teroriste - Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe

Potrivit unui comunicat al ministerului de Externe, grupul de elevi va pleca din Sri Lanka peste patru zile.

De altfel, șefii misiunilor diplomatice europene din această ţară au avut ieri o întâlnire de urgenţă şi au decis activarea unui număr unic de contact.

Douã femei din Marea Briatnie, mamã şi fiicã, au fost primele victime identificate. Cu câteva minute înainte de a-şi pierde viaţa în atac, postaserã o pozã de la micul dejun.