Un nou seism produs în Buzău se alătură seriei de cutremure neobişnuite care au avut loc, în ultimele zile, în România.

Potrivit datelor obţinute de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc ieri seară, la o adâncime de doar 18 kilometri.

Articolul continua dupa recomandari

Cutremurul a avut magnitudinea de 2,1 pe scara Richter şi s-a produs la ora 17:49.

În aceeaşi zi s-a mai produs un cutremur, tot de suprafaţă, în Călăraşi. Potrivit INFP, seismul a avut loc la doar 16 kilometri adâncime şi o magnitudine de 2,8 grade pe Richter.

Vezi 2 imagini în Galerie

În ultimele zile, în România au avut loc nu mai puţin de şapte cutremure neobişnuite, toate de suprafaţă, iar unele dintre ele în zone unde mişcările tectonice sunt foarte rare.

Cel mai puternic cutremur de la începutul acestui an s-a produs în 25 aprilie. Seismul a avut magnitudinea 4,6 şi s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 de kilometri, Târgu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) şi Sfîntu Gheorghe (52 de kilometri).

În 26 aprilie, a avut loc un nou cutremur, cu magnitudinea 3,5, în judeţul Buzău.

La începutul anului, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat că românii nu trebuie să se teamă de un seism catastrofal până în anul 2040, când, în opinia lui, se poate produce un seism foarte puternic, la o adâncime foarte mare.