Petronela Mihalachi, tânăra de 18 ani ucisă cu bestialitate de mai tânărul Bogdan Ionel, era din Ştefăneşti şi, de şase luni învăţa la Colegiul Economic Octav Onicescu din Botoşani.

Miercuri după-amiază, însă, viaţa i-a fost curmată cu o violenţă ieşită din comun.

Articolul continua dupa recomandari

Plecase cu Bogdan Ionel pentru o şedinţă foto. Cei doi au ajuns în Pădurea Pacea, de la marginea oraşului Botoşani, iar acolo, într-un moment de furie, băiatul de 16 ani a ucis-o pe Petronela cu 30 de lovituri de cuţit.

Vezi 5 imagini în Galerie

Magdalena, cu care Petronela locuia în gazdă, a declarat că a vorbit cu fata chiar înainte de producerea tragediei. 

"Făcea poze cu el. În ultima vreme chiar îi făcea şedinţe gratis. Am vorbit cu ea chiar în acea seară, la 18.30, după ce am ieşit de la şcoală şi am întrebat-o dacă îmi poate aduce cheia de la apartament pentru că nu am cum să intru în casă. A spus că nu e acasă şi se grăbea. Am întrebat-o unde este şi nu a vrut să îmi spună. Mi-a zis că nu e treaba mea, că <nu trebuie să îţi spun ţie tot>. Am întrebat-o în cât timp vine acasă şi a spus că în 20 de minute. Am mai stat un pic şi, după 8 minute am sunat nu a mai răspuns. Avea telefonul închis. 

Vezi 5 imagini în Galerie

Am aşteptat-o o oră cred, apoi am făcut rost de o cheie şi am intrat în apartament. Apoi am vorbit pe un grup şi atunci a apărut ştirea. Că a fost găsită o fată moasrtă. Ba că avea 15 ani, ba că învăţa la un alt liceu. Apoi am văzut poza şi am cunoscut tricoul ei.

Ea niciodată nu pleca de acasă. Mergea la şcoală, la pregătiri. Nu ştiu cât vorbea cu acest băiat, dar ştiu că se înţelegeau bine.

Atunci l-am sunat pe prietenul ei. Am fost la poliţie şi mi s-a confirmat că e vorba despre ea.

Vezi 5 imagini în Galerie

Mama ei nu a crezut. Până nu a văzut poză cu fata ei moartă, nu a crezut ştirea. Pentru mine a fost un şoc să aflu aşa ceva. 

Cu el am învăţat la gimnazială, era retras, era ciudat", a dezvăluit Magdalena.

Reamintim că Petronela Mihalachi, de 18 ani, a fost găsit moartă, miercuri după-amiază, într-un pădure din municipiul Botoşani, fiind ucisă cu 30 de lovituri de cuţit de Bogdan Ionel, elev în vârstă de 16 ani. 

Cei doi se cunoscuseră pe o reţea de socializare şi se aflau în pădure pentru ca el să îi facă fetei fotografii. 

Vezi 5 imagini în Galerie

Băiatul a fost reţinut, şi-a recunoscut fapta şi, ulterior a fost arestat pentru 30 de zile.