Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si, ca urmare a precipitatiilor lichide prognozate, cedarii apei din stratul de zapada si propagarii, a fost actualizata de catre Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor, atentionarea hidrologica emisa sambata.
   
Astfel, s-a instituit Cod portocaliu incepand de duminica, ora 13.00, pe urmatorii afluenti ai Crisului Negru: Valea Galbena, Crisul Pietros, Valea Rosie, Topa (judetul Bihor) si pe Sartis (judetul Arad).
   
Incepand de luni, ora 2.00, se instituie Cod portocaliu pe raul Tur si afluentii sai: Valea Rea, Talna, Turt (judetul Satu Mare), iar avertizarea de Cod galben, emisa sambata, se mentine pe raurile din bazinele: Viseu, Iza, Lapus (bazine hidrografice aferente judetelor Satu Mare si Maramures), Somesul Mare si pe raurile din bazinele superioare si afluentii de pe cursurile mijlocii ale Crisului Repede, Crisului Negru, Crisului Alb, Somesului Mic si Ariesului (bazine hidrografice aferente judetelor: Bistrita Nasaud, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara si Alba).
   
Incepand de duminica, ora 18.00, s-a instituit Cod galben si pe cursul inferior al raului Crisul Negru, judetele Bihor si Arad.

Articolul continua dupa recomandari

Sursa: Antena 3