Furtuni puternice s-au dezlănţuit peste jumătate de ţară! De câteva ore, vijeliile lovesc în 30 de judeţe aflate sub cod galben. Vântul puternic a retezat copaci şi a devastat mai multe gospodării.

În judeţul Timiş, grindina a oprit maşinile în drum. Parbrizul tremură sub gheaţa care cade cu putere. 

Articolul continua dupa recomandari

Vremea extremă a cuprins vestul ţării dinainte să răsară soarele. În Cluj-Napoca, fulgerele au luminat cerul. Din cauza furtunii, un avion care trebuia să aterizeze în oraş a fost deviat spre Sibiu. La 50 de kilometri distanţă, în Dej, începuse deja potopul.

În judeţul Bihor a fost cod portocaliu de vijelie şi ploi. Au căzut chiar şi 25 de litri pe metru pătrat. Pe străzile inundate, maşinile abia au mai putut înainta. 

Rafalele puternice au pus copacii la pământ. Un arbore s-a prăbuşit peste o maşină, în Oradea. 
40 de oameni au cerut ajutorul pompierilor, după ce furtuna le-a distrus gospodăriile. 

Grindina cât un ou de porumbel a lovit brusc şi în Bistriţa Năsăud. 

Codul portocaliu de furtună a adus în Caraş Severin ploi torenţiale: până la 40 de litri pe metru pătrat. În Lăpuşnicul Mare, curţile s-au inundat în câteva minute.

25 de comune din Sălaj au fost inundate după o aversă de câteva zeci de minute. 

Pentru locuitorii din Păuliş, Arad, furtuna înseamnă un dezastru. Apa le-a distrus casele şi culturile. 

Meteorologii spun că este doar începutul. Până mâine, la ora 24.00, cinci judeţe vor fi sub cod portocaliu de inundaţii.

În acelaşi interval, e cod galben de furtuni în 30 de judeţe. În timp ce vestul ţării se confruntă cu ploi şi vijelii, estul fierbe la temperaturi caniculare.