Sute de copii au venit alături de părinţii lor la cel mai mare pelerinaj din București. Cu toţii au fost nerăbdători să se roage la moaştele Sfântului Dimitrie chiar dacă aşteptarea s-a întins pe câteva ore. Peste 300.000 de români au sărbătorit sâmbătă ziua onomastică.

Ca în fiecare an, Dealul Patriarhiei a fost plin de credincioşii care îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Printre pelerini şi mulţi copii, care au stat liniştiţi la coadă încă de la primele ore ale dimineţii.

Articolul continua dupa recomandari

Copiii au adus flori pe care le-au depus la racla în care se află sfintele moaşte. Filip a fost unul dintre cei mai mici pelerini.

La aşa mulţime de credincioşi, veniţi din toate colţurile ţării, şi-au făcut apariţia şi comercianţii care vând de la lumânări până la icoane sfinţite. Pelerinajul le umple buzunarel în aceste zile.

Spre deosebire de alţi ani, comercianţii care nu au autorizaţie eliberată de Biserică nu au mai apărut în zonă. Peste 100.000 de oameni sunt aşteptaţi până marţi la Patriarhie.