Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat vineri că lucrările de remediere vor începe pe Drumul Naţional 1C (DN 1C) până la finalul acestei luni.

DN 1C are o lungime de peste 210 km şi leagă Cluj-Napoca de graniţa cu Ucraina.

Articolul continua dupa recomandari

Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a discutat vineri la Cluj cu reprezentanţii FCC Construccioni SA despre deteriorările apărute recent pe DN 1C.

”În urma discuţiilor, antreprenorul s-a angajat să prezinte săptămâna viitoare o soluţie pentru remediarea problemelor. Constructorul a efectuat deja foraje şi investigaţii pentru a determina cauzele degradărilor apărute pe acest drum naţional”, se arată în comunicat.

Antreprenorul a afirmat că lucrările de remediere vor începe la sfârşitul acestei luni şi vor dura aproximativ 60 de zile, potrivit CNAIR. Antreprenorul va suporta costurile reparaţiilor, având în vedere că acest drum este în perioada de garanţie, potrivit companiei.

Narcis Neaga se află vineri într-o inspecţe tehnică pe şantierele autostrăzii Sebeş – Turda pentru a verifica mobilizarea antreprenorilor şi stadiul lucrărilor pe loturile aflate în construcţie.

Sursă: News.ro