O clinică privată din Bucureşti este acuzată că realizează proceduri medicale în saloane de înfrumuseţare din toată ţara. La Suceava, ofertele clinicii sunt prezentate pe reţelele de socializare de un salon de coafură. Însă specialiştii care trebuie să facă intervenţiile nu au autorizaţie de la Colegiul Medicilor. Astfel, cazul a intrat în atenţia poliţiştilor.

Un medic injectează acid hialuronic unei paciente într-un spaţiu ce nu pare a fi un cabinet medical. Totul este transmis live pe facebook, într-o campanie de promovare a unui tur prin mai multe oraşe din ţară. Se întâmpla în octombrie anul trecut.

Articolul continua dupa recomandari

Patru luni mai târziu, un salon de înfrumuseţare din Suceava îşi anunţă clientele că medici esteticieni din Bucureşti vor veni în oraşul lor, iar femeile vor beneficia de servicii medicale chiar în incinta coaforului. 

Dr. Sorin Hîncu, şeful Colegiului Medicilor Suceava: Am căutat în evidenţele noastre şi nu am văzut nicio înregistrare a acestor medici sau a acestei clinici şi nici a locaţiei unde ei urmau să-şi desfăşoare activitatea.

Fără autorizaţie din partea Colegiului Medicilor, echipa din Bucureşti ar urma, pe 25 februarie, să facă diverse proceduri medicale în salonul de înfrumuseţare din Suceava. Printre acestea - mărirea buzelor cu acid hialuronic, ştergerea ridurilor sau aşa-numita ,,terapie vampir'', prin care clientei i se injectează propriul sânge în anumite zone ale corpului.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor din oraş au încercat să ia legătura cu proprietarii clinicii, însă nu le-a răspuns nimeni. Aşa că au depus plângere.

Ionut Epureanu, purt cuv IPJ Suceava: Poliţiştii suceveni au demarat verificări într-o cauză în care se sesizează faptul că o unitate înregistrată pe raza municipiului Bucureşti urmează ca, pe parcursul lunii februarie, să presteze mai multe servicii de natură cosmetică, dar şi servicii medicale pe raza judeţului Suceava.

Astfel de proceduri medicale trebuie să se desfăşoare în spaţii sterile şi doar în unităţile medicale, avertizează specialiştii.

Dr. Sorin Hîncu, şeful Colegiului Medicilor Suceava: Astfel de acte medicale desfăşurate în nişte locaţii complet necorespunzătoare pot fi un real pericol pentru cei care apelează la astfel de proceduri. Se transmit boli foarte grave.

Chiar şi vedetele promovează, pe reţelele de socializare, serviciile medicale ale clinicii. Potrivit campaniei de publicitate, echipa de medici va ajunge zilele acestea în Lugoj, Timişoara şi Arad.

Până la momentul difuzării acestei ştiri nici un reprezentant al clinicii din Bucureşti nu a comentat situaţia. Sediille clinicii sunt închise pentru moment.