Sătulă de nepăsarea autorităţilor, o femeie din satul Miceşti (Argeş) a reuşit să obţină singură avizele necesare reţelei de gaz.

Claudia Dumitru a strâns semnături de la oameni şi i-a ajutat pe localnici să îşi facă dosarele pentru racordare.

Articolul continua dupa recomandari

După ce a aşteptat timp de opt ani ca Primăria Miceşti să tragă gaz metan în sat, femeia a decis să lupte singură pentru a reuşit să racordeze localitatea la gaz.

Claudia Dumitru a strâns semnăturile necesare, i-a ajutat pe oameni să îşi facă dosarele, a făcut adunări în căminul cultural pentru a le explica oamenilor ce au de făcut, iar într-un final Distrigaz a acceptat să racordeze localitatea Miceşti la conducta de gaz.

În anii în care a luptat pentru drepturile oamenilor, femeia s-a lovit, de multe ori, de refuzul autorităţilor locale.

Totuşi, cu semnăturile oamenilor şi toate documentele, Claudia Dumitru a mers la Prefectură şi Consiliul Judeţean Argeş, iar ulterior primarul din Miceşti a acceptat să semneze proiectul.

În prezent se lucrează la conducta principală, iar până la sfârşitul anului există o mare şansă ca toţi oamenii să fie racordaţi la gaz.

Deşi femeia a discutat direct cu Distrigaz, cheltuiala o va suport primăria.

În acelaşi timp, primarul din Miceşti şi-a asumat meritul pentru noua investiţie şi chiar speră ca o firmă înfiinţată de Consiliul Local să opereze reţeaua dintr-unul din satele ce aparţin de comună.

De asemenea, în cele patru localităţi care aparţin de Miceşti nu există canalizare.