Un mesaj alarmant a declanşat controale în două lanţuri de hipermarketuri din România! "Coaja cireşelor nu este recomandată pentru consum, pentru că e stropită cu substanţe toxice" - este avertismentul scris negru pe alb pe eticheta fructelor vândute în marile magazine.

Cutiile de 500 de grame cu cireşe din Turcia au dispărut de pe rafturi, după ce în mediul online un tânăr a postat eticheta produsului. Distribuitorul le recomanda clienţilor să consume fructele fără coajă. 

Articolul continua dupa recomandari

Pe cutia de cireşe scria că fructele sunt tratate cu două substanţe fungicide, aceleaşi care se regăsesc şi pe coaja citricelor şi despre care se ştie că sunt periculoase pentru sănătate. 

Alerta unui tânăr în mediul online a declanşat controale la raft, atât în magazinele celor două lanţuri de hipermarketuri, cât şi în depozitele lor, pentru a verifica dacă produsele sunt periculoase.

Paul Anghel, director ANPC: "Am putea spune ca exista o problema din acest punct de vedere si rugam consumatorii sa fie atenti cand achizitioneaza produse. Sa stie ca aceste fungicide sunt interzise in unele tari ale UE pentru ca pot provoca fel de fel de boli."

Adrian Marinescu, medic boli infecţioase: "Toate aceste substante se pot acumula in timp. Sunt studii care vorbesc de boli neurologice, de boala Parkinson."

Unul dintre lanţurile de hipermarketuri care au pus în vânzare cireşe din acest lot a precizat că greşeala aparţine furnizorului, o companie din România care importă fructe din Turcia. 

Patronul spune că de vină pentru acest incident este un singur angajat, care a pus pe cireşe etichete destinate citricelor. După gafă, o tonă de fructe urmează să fie distruse.