Cireşele au devenit, în mod oficial, cele mai scumpe fructe din lume vândute pe tarabele din pieţele româneşti.

În această dimineaţă, oamenii care au mers la piaţă au rămas şocaţi să afle că un kilogram de cireşe importate din Argentina valora 150 de lei (43 de euro).

Articolul continua dupa recomandari

Totuşi, pieţarii au făcut rost şi de o variantă mai scumpă a 'scumpelor' cireşe.

Astfel, deşi pe preţul cireşelor de 150 de lei scria mare şi clar că fructele sunt foarte-foarte dulci, pieţarii au scos la vânzare un alt sortiment de cireşe despre care au spus că sunt mult mai dulci şi pe care le vindeau cu 200 de lei/kg.

Comparativ, în această perioadă, un kilogram de cireşe costă, în Statele Unite ale Americii, aproximativ 12 dolari, iar în Marea Britanie costă 10 lire.

Pretul unui kilogram de cirese intr-o piata din Bucuresti este de 150 de leiVezi 4 imagini în Galerie

Drept urmare, preţul practicat de pieţarii din România a întrecut orice aşteptări, dar şi orice alt preţ din întreaga lume.

Tot astăzi, preţul unui litru de benzină era de 5,75 lei, ceea ce înseamnă că un kilogram de cireşe foarte-foarte-foarte dulci s-a tradus prin 34,7 litri de benzină, combustibil cu care un autoturism ar putea parcurge cu uşurinţă... 500 de kilometri.

Opt cirese, respectiv 100 de grame, au costat nu mai putin de 15 leiVezi 4 imagini în Galerie

Opt cireşe au costat, astăzi, într-o piaţă din Bucureşti, nu mai puţin de... 15 lei.

Cu aceeaşi sumă cu care s-ar putea cumpăra un kilogram de cireşe, o familie de români ar putea achita factura la curent, ar putea cumpăra mâncare pentru o săptămână sau ar putea cumpăra rechizitele necesare pentru un elev.

Un reportaj marca Observator despre preţul exagerat al cireşelor, puteţi urmări, în această seară, începând cu ora 19.00, la Antena 1.