Atac fără precedent într-o sală de cinema a unui mall din Timişoara. Actorul principal al filmului care rula în premieră şi varul acestuia au fost înjunghiaţi de un spectator. Agresorul, jurist la un spital de Psihiatrie, s-ar fi enervat când cei doi tineri i-au atras atenţia că face gălăgie.

Victimele de 19 şi 22 de ani au fost transportate la spital cu mai multe răni şi au povestit clipele de groază prin care au trecut.

Articolul continua dupa recomandari

Raul Andrici, actorul atacat: Efectiv omul a izbucnit, a venit prima oară să mă lovească cu pumnii. Tot urla obsesiv că el e psihopat, că eu am 19 ani şi că nu am de unde să ştiu ce mă aşteaptă.

Reporter: De ce i-ai tăiat?

Atacatator: Am fost în legitimă apărare. M-au atacat.

Raul Andrici, actorul atacat: Un scenariu demn de Hollywood, sincer.

Scenariul de groază a devenit realitate chiar în sala de cinema plină cu oameni. Actorul Raul Andrici se afla la premiera filmului său de debut.

Băiatul de 19 ani era însoţit de verişorul său cu trei ani mai mare. Cu doar câteva minute înainte de genericul de final, un schimb de replici cu unul dintre spectatori a degenerat într-un atac sângeros.

Raul Andrici, actorul atacat: Nu că vorbea în timpul filmului, era efectiv vulgar, obsesiv, prostesc. La un moment dat, m-am ridicat eu şi l-am rugat efectiv frumos, chiar pe un ton amiabil: "Opreşte-te, încerc să mă concentrez, abţine-te măcar câteva momente că e gata filmul imediat".

Remarca tânărului actor l-a înfuriat pe bărbatul de 36 de ani, jurist la Spitalul de Psihiatrie din Jebel. Poliţiştii spun că el venise la cinema pregătit pentru atac. Din buzunar, a scos un cuţit cu care s-a năpustit peste scaune asupra celor doi tineri.

Ceilalţi spectatori au sunat la 112. Atacatorul a fost imobilizat în cele din urmă de poliţişti. La audieri, le-a povestit anchetatorilor un scenariu care pare imaginat de el.

Reporter: De ce aveai cuţit la tine?

Atacator: Nu era al meu. I-am deposedat. Am reuşit printr-o minune să-i deposedez. Altă întrebare.

Suspectul lucra la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel din anul 2008 şi nu a avut niciodată vreo abatere disciplinară. Directorul clinicii a observat însă că, de o perioadă, era abătut.

Mihajlovic Vidosav, directorul Spitalului de Psihiatrie Jebel: El săptămâna trecută a absentat pe motiv deces în familie

Reporter: El avea vreo tangenţă cu pacienţii internaţi aici?

Mihajlovic Vidosav: Zilnic, sigur că da.

Raul Andrici, actorul atacat: Ironia sorţii face ca în film, să fiu eu un psihopat care omoară o fetişcană. Viaţa bate filmul, ce să zic.

Filmul românesc care rula în momentul atacului se numeşte Pisica Verde, iar scenariul este o adaptare a unei piesei de teatru scrise de Elise Wilk.

Lungmetrajul spune povestea unui detectiv care încearcă să rezolve misterul unei crime. Tânărul înjunghiat juca rolul personajului negativ.

Agresorul din sala de cinema a fost reţinut pentru loviri şi alte violenţe, tulburarea liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept a obiectelor periculoase.