Tragedie cumplită, ieri seară, în judeţul Arad. Două fete de 24, respectiv 26 de ani, au murit după ce maşina în care se aflau a plonjat în lacul Ghioroc. Una dintre fete se afla la volanul BMW-ului seria 3, cealaltă pe scaunul din dreapta. 

Era aproape de ora 21.00 când un apel la 112 anunţa că un autoturism a plonjat în lacul Ghioroc, de la 25 de metri înălţime. 

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 7 imagini în Galerie

În interior se aflau patru tineri. Pe scaunele din faţă, două fete de 24, respectiv 26 de ani, iar pe bancheta din spate, doi băieţi de 18 şi 27 de ani. 

Cei doi tineri au reuşit să deschidă portiera şi să iasă singuri la suprafaţă. Au cerut ajutor pentru prietenele lor imediat ce au ajuns la mal.

Reprezentanţii ISU au recuperat tinerele, dar acestea erau în stare de inconştienţă. După manevre de resuscitare care au durat aproximativ o oră la faţa locului, ele au fost duse la Spitalul Judeţean Arad.

Vezi 7 imagini în Galerie

"Servanţii au coborât în apă, au reuşit să identifice autoturismul, au ancorat, au reuşit să-l ridice 30 de centimetri deasupra apei. Doi servanţi au intrat în maşină, cu ajutorul echipajului de scafandri care a ajuns între timp au reuşit să scoată cele două victime, două fete. (TAIE VÂRSTA) Victimele inconştiente, stop cardio-respirator, au fost predate echipajele SMURD pentru continuarea manevrelor de resuscitare", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Vezi 7 imagini în Galerie

În ciuda eforturilor depuse de medici, fetele au fost declarate decedate la ora 23:55. 

Cele două tinere erau din Timişoara.  

Una dintre fete se numește Adelina S. şi, din primele informaţii, se pare că ea se afla la volanul maşinii. Din fotografiile postate pe Facebook, tânăra era pasionată de automobile, în special de cele marca BMW.

Adelina avea 24 de ani si studiase management la Universitatea C-tin Dragan si Stiinte Economice la FEEA, in cadrul Universitatii de Vest.

Vezi 7 imagini în Galerie

Celaltă fată se numeşte Laura B. Aavea 26 de ani şi lucra la firma Valeo din Timisoara. Absolvise liceul Shakespeare din oras si studiase la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara ale Banatului.

Vezi 7 imagini în Galerie

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cum s-a produs tragedia. 

Cei patru prieteni şi-ar fi petrecut ziua pe plaja amenjată în apropierea lacului.