Polițiștii din Timiş au intrat, ieri după-amiază, în stare de alertă după ce în pădurea de lângă Sinersig a fost găsit cadavrul unui bărbat, care intrase în putrefacție. În urma verificărilor s-a stabilit că persoana decedată era taximetrist în Lugoj.

Pentru că prezenta urme de violență, la fața locului au sosit polițiștii de la Serviciul investigații criminale și un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. 

Articolul continua dupa recomandari

În urma verificărilor, s-a stabilit că era vorba despre un taximetrist dat dispărut de aproape o săptămână. Bărbatul nu mai fusese văzut din noaptea de 12 spre 13 iunie, când a plecat la o comandă în comuna Darova.

Nimeni nu a semnalat dispariția acestuia, unul dintre motive fiind faptul că bărbatul are doi copii de care însă nu este deloc apropiat.

Vezi 2 imagini în Galerie

Taximetristul ucis în Timiş avea 77 de ani şi locuia singur în Lugoj.

În noaptea fatidică, bărbatul a plecat la o comandă în comuna Darova. Anchetatorii au stabilit că în momentul în care a ajuns la comandă, șoferul era așteptat de doi adolescenţi, unul de 17 ani și unul de 15 ani. 

Cel de 17 ani l-a lovit din spate cu cuțitul în gât și apoi în zona feței. Au dus cadavrul în pădure și l-au abandonat. 

I-au luat telefonul mobil, banii – aproximativ 200 lei, și mașina, apoi au plecat la Timișoara, unde au vândut telefonul.

S-au plimbat cu taxiul până au rămas fără benzină. Au abandonat autoturismul în zona Parcului Copiilor, după care s-au întors la Darova. 

Poliţiştii i-au identificat pe cei doi autori ai crimei şi i-au audiat în noaptea de sâmbătă spre duminică, aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore pentru omor calificat.

Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.