Sâmbătă dimineaţă, un inginer român care lucra în Libia pentru o companie petrolieră, a fost răpit. A fost luat cu forţa împreună cu alţi trei colegi, libieni, de către indivizi înarmaţi, neidentificaţi încă. Doi dintre cei răpiţi au fost între timp eliberaţi.

Identitatea inginerului român răpit în Libia nu a fost făcută încă publică. Presa din Prahova scrie că este din Ploieşti şi că lucra în Africa de 15 ani. 

Articolul continua dupa recomandari

Acum muncea pentru o companie spaniolă care operează pe cel mai mare câmp petrolifer din Libia, Sharara, în sudul ţării, la aproape 1000 de km de capitala Tripoli.

Vezi 3 imagini în Galerie

Răpirea a avut loc în momentul în care românul şi cei trei colegi părăseau zona de cazare din cadrul perimetrului şi se îndreptau spre un alt perimetru mai mic. Maşina lor a fost găsită abandonată la locul răpirii.

Celulă de criză la MAE după răprea inginerului român

Ieri, după anunţul răpirii celor patru făcut de presa din Libia, ministerul Afacerilor Exeterne a activat Celula de criză.

„Celula de Criză a demarat, în regim de urgență, efectuarea unor verificări pentru stabilirea situației de fapt. Având în vedere specificul operațiunilor și situația din Libia, procedurile de verificare pot fi de durată”, anunța instituția într-un comunicat.

Vezi 3 imagini în Galerie

Tot ieri, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că imediat ce răpirea va fi revendicată, se va lua legătura cu gruparea respectivă în încercarea de a-l salva pe român.

Agenţia de presă Anadolu a relatat că atacul nu a fost revendicat de nicio grupare şi că forțele de securitate au lansat o operaţiune de căutare a răpitorilor.

În urma incidentului, Compania Națională a Petrolului din Libia (NOC) a decretat stare de urgență în zonă.