Baia Mare este în alertă după ce ucigaşul fetiţei de cinci ani este în continuare în libertate, la 3 zile de la producerea tragediei. 

Există ipoteza că făptaşul ar fi un recidivist, iar anchetatorii verifică acum toţi foştii deţinuţi, comdamnaţi pentru infracţiuni sexuale. 

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 3 imagini în Galerie

În ancheta crimei din Baia Mare sunt implicaţi sute de poliţişti, care folosesc toate pistele posibile pentru a-l descoperi pe criminal. 

Anchetatorii au un cerc mare de suspecţi de la care au luat probe ADN pentru a le compara cu dovezile găsile la locul teribilei fapte.  

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat pentru Observator că în proporţie de peste 90 la sută cel care săvârşit crima "este o persoană care a fost identificată în zona gării, care a fost eliberată acum câteva săptămâni din penitenciar şi a fost condamnat tot pentru viol".

Vezi 3 imagini în Galerie

"Ceea ce am spus cu privire la un posibil suspect pe care l-am considerat o pistă falsă s-a certificat.

Acel aşa zis călugăr nu este valid a fi considerat una dintre piste. Astăzi (ieri n.r.) am transmis ceea ce noi considerăm că reprezintă în proporţie de peste 90 la sută personajul care a săvârşit această faptă.

Este o persoană care a fost identificată în zona gării, nu avea niciun fel de tangenţă cu acea zonă în care s-a petrecut violul, respectiv, crima. 

Este o persoană care a fost eliberată acum câteva săptămâni din penitenciar şi a fost condamnat tot pentru viol. Este o persoană căreia i-am creionat toate detaliile şi le-am oferit Poliţiei Naţionale, chiar dacă nu ni s-a cerut sprijinul", a declarat primarul Cherecheş.

Reamintim că Estera ar fi fost răpită chiar din mijlocul copiilor cu care se juca. Era ora 19 când părinţii au sesizat dispariţia. Împreună cu rudele şi vecinii, au început s-o caute prin împrejurimi.

Patru ore mai târziu, fraţii copilei au găsit-o printre ruinele fostului combinat. La doar 100 de metri de casă. Era pe jumătate dezbrăcată şi avea răni grave pe tot corpul. 

La ora 23 şi 30 de minute, părinţii au anunţat Poliţia că au găsit trupul fetiţei de cinci ani.