Chirurgul din Vâlcea care a vrut să îşi omoare un coleg a murit când a aflat că a fost condamnat cu executare. Medicul trebuia să execute o pedeapsă de peste trei ani, decizia fiind definitivă.

Doctorul Constantin Ploscaru a suferit un stop cardiac, după ce a aflat de condamnarea sa cu executare, de 3 ani şi 4 luni, în dosarul de tentativă de omor asupra unui coleg chirurg. Contantin Ploscaru a dededat în comuna Berislăveşti, satul Dângeşti, scrie Vocea Vâlcii.

Articolul continua dupa recomandari

Constantin Ploscaru, chirurg la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Piteşti la 3 ani şi 4 luni închisoare cu executare pentru că, în ianuarie 2016, a atacat cu un bisturiu, în sala de operaţie, un alt medic chirurg.

Renumitul chirug era trimis în judecată pentru tentativă de omor. Acesta l-a tăiat la gât cu bisturiul pe colegul său, dr. Emil Bărbulescu, chiar în sala de operaţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Imediat după eveniment, medicul Constantin Ploscaru a fost reținut de polițiști, în timp ce medicul Emil Bărbulescu a fost internat în SJU Vâlcea. Ulterior, Ploscaru a fost arestat la domiciliu. 

Chirurgul Constantin Ploscaru avea 67 de ani şi în 2017 a fost condamnat de Tribunalul Argeş la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, iar Curtea de Apel Piteşti i-a redus pedeapsa, păstrând însă condamnarea cu executare.