Nouă persoane, printre care şi creatorul de modă Răzvan Ciobanu, apar pe lista persoanelor bănuite că au cumpărat şi au consumat droguri. Alte vedete au fost audiate doar ca martor. Reţeaua de trafic de droguri era monitorizată încă din primăvară. Surse din anchetă susţin că, în goana după bani, traficanţii îşi păcăleau clienţii din lumea bună a Capitalei. Le vindeau stupefiante amestecate cu medicamente şi cofeină.

Cântăreţul Elis Armeanca, creatorul de modă Răzvan Ciobanu şi stilista Raluca Bădulescu au fost audiaţi în dosarul de trafic şi consum de droguri. Primii doi în calitate de suspecţi, Raluca Bădulescu în calitate de martor.

Articolul continua dupa recomandari

14 nume au fost făcute publice până acum în dosarul în care doi dealeri de droguri şi un complice au fost reţinuţi. Cei care livrau stupefiantele au fost arestaţi pentru 30 de zile. Procurorii de la Directia de Investigare a Criminalitatii Organizate au decis in cazul celui de-al treilea barbat luarea masurii arestului la domiciliu. In toata aceasta perioada, tanarul nu are voie sa ia legatura cu martorii din dosar si trebuie sa fie permananent la dispozitia organelor de cercetare penala. 

Mama tânărului care le este complice dealerilor susţine că fiul ei este doar consumator de droguri. Recunoaşte, în schimb, că băiatul ei, care este şi tatăl a trei copii, este prieten din copilărie cu dealerii arestaţi. 

Potrivit anchetatorilor, reţeaua funcţiona după o schemă simplă. De la dealeri, prafurile ar  fi ajuns, prin intermediul complicelui, la vedete. Nouă dintre ele sunt suspecte, două au calitate de martori. În goana după bani, traficanţii îşi păcăleau clienţii. 

Pentru a obtine un profit mai mare, dealerii nu vindeau produsele stupefiante in calitatea lor pura. Aproape de fiecare data le combinau cu paryile cu efect analgezic si cofeina. 

Un investigator sub acoperire ar fi cumpărat, de două ori, droguri în valoare de sute de lei, de la unul din dealeri. Surse din anchetă spun că un gram de cannabis era vândut cu 50 de lei, iar unul de cocaină cu 100 de euro.

Luni, alte vedete urmează să ajungă la DIICOT. Printre ele şi realizatorul tv Oreste Teodorescu, care a scris pe o reţea de socializare că tot acest scenariu e o făcătură. 

IOANA MANDACHE, jurnalist:
Ca vedeta, daca tu spui ca nu ai consumat si la un moment dat se dovedeste lucrul asta, inseamna ca nu e niciun joc politic. Vom asista probabil si la arestari. Mi-ar placea sa cred ca sunt numai martori. 

Nu este primul dosar în care numele unor vedete din lumea bună a Capitalei apar într-un dosar de trafic şi consum de droguri. Ancheta în dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", în care a fost inculpat şi fiul omului de afaceri Ion Ţiriac, a început în 2002. În februarie 2004, doi tineri au fost arestaţi după ce asupra lor s-a gasit cocaină. Ion Alexandru Ţiriac a fost trimis în judecată doar pentru consum de droguri şi, în final, a fost achitat de Tribunalul Bucureşti.