Cel mai mare pelerinaj ortodox din Ardeal a început! Zeci de mii de credincioşi s-au adunat la Mănăstirea Nicula, acolo unde se sărbătoreşte hramul Adormirii Maicii Domnului. Ca să ajungă la mănăstire, pelerinii au mers kilometri întregi pe o căldură istovitoare într-o procesiune condusă de Mitropolitul Clujului, alături de Mitropolitul african de Rwanda. Oameni din toată ţara vin special la Mănăstirea Nicula ca să se roage la Icoana Maicii Domnului, despre care se crede că face minuni.

Înarmaţi cu sticle de apă şi umbrele, credincioşi din toate colţurile ţării au pornit la orele prânzului din localitatea clujeană Gherla în pelerinaj spre Mănăstirea Nicula. Au mers şapte kilometri pe jos şi au avut de înfruntat, pe lângă oboseala istovitoare, şi soarele arzător ca să ajungă în vârful dealului la lăcaşul de cult.

Articolul continua dupa recomandari

Aşa este şi pelerinajul de anul acesta, gândit ca o modalitate de a o ruga pe Maica Domnului, de a-l ruga pe Dumnezeu să aibă milă de noi, de tot neamul românesc, şi de ce nu, de toată lumea creştină - ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului

Oamenii vin an de an la Mănstirea Nicula, pentru că aici se află icoana Maicii Domnului, considerată făcătoare de minuni. Icoana a fost pictată pe lemn în anul 1681. Se spune că ar fi lăcrimat neîntrerupt timp de trei săptămâni.

Unii dintre credincioși vor înnopta pe dealul din fața mănăstirii, unde au fost montate corturi și au fost întinse saltele pentru ca mâine să participe şi la slujba de dimineaţă. La mănăstirea Nicula au fost aduse şi moaștele Fericitului Iuliu Hossu, primul cardinal român din istorie şi vestitorul Unirii Transilvaniei cu Regatul României.