La cinci zile de la crima care a îngrozit România, anchetatorii au puţine indicii despre asasinul Esterei. Cazul fetiţei de cinci ani, care a fost ucisă şi violată, stârneşte însă emoţii puternice. Durere şi teamă. Chiar în aceste momente, oameni din Baia Mare aprind lumânări în memoria fetiţei. Astăzi, la înmormântarea ei au ajuns şi poliţiştii, în încercarea de a strânge informaţii noi despre cel care i-a luat viaţa.

Zeci de oameni au fost audiaţi într-una dintre cele mai ample operaţiuni. Singurele probe directe sunt câteva fire de păr, care au putut fi ridicate de pe cadavrul fetiţei. Au fost trimise cu avionul, la Institul de Medicină Legală din Bucureşti, pentru a obţine ADN-ul criminalului. 

Articolul continua dupa recomandari

Până acum, poliţiştii şi procurorii au avut mai mulţi suspecţi. Unul dintre ei a fost un bărbat care purta haine de călugăr şi care a fost văzut în mijlocul copiilor, cărora le-ar fi oferit bomboane. După audieri, a fost eliberat, iar în oraş s-a instalat teroarea.

Două zile mai târziu, au apărut alte zvonuri. Apropiaţii fetiţei de cinci ani l-au bănuit pe un adolescent de 14 ani din cartier, un cunoscut consumator de droguri. Şi el ar fi fost văzut în preajma Esterei. Anchetatorii nu au găsit însă probe care să-l incrimneze. 

A fost la priveghi, dar nimeni nu a băgat de seamă că el e. Stătea cu punga în mână şi sufla, la colţ, povesteşte bunicul fetei ucise.

Nici varianta unui recidvist nu a fost ocolită de poliţişti. I-au verificat pe toţi violatorii, pedofilii şi agresorii sexuali eliberaţi în ultimii doi ani. 

Poliţiştii au venit şi la înmormântarea copilei violate şi ucise. Au avut cazuri când criminalii au participat la înmormântarea victimelor. De aceea, au urmărit astăzi în mulţimea de 200 de oameni orice figură care părea suspectă. În schimb, Mama Esterei a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare:
Să vă uitaţi la fiecare pas pe care-l face copilul vostru şi să ştiţi că viaţa voastră este desăvârşită prin copiii voştri.

Estera Marcovici a fost găsită fără viaţă luni seara, la 100 de metri de casă.