Cei mai buni artişti tatuatori de pe glob şi-au dat întâlnire la Paris pentru un campionat mondial de profil. Festivalul care se va desfăşura pe durata a trei zile a ajuns deja la a noua ediţie.

Încă de la primele ore, oamenii au dat buzna în Grande Halle de la Villete din Paris. Cei mai prevăzători dintre ei îi contactaseră deja pe artiştii favoriţi în mediul online pentru a pune la punct detaliile noilor lucrări.

Articolul continua dupa recomandari

420 de artişti participă în acest an la competiţie. Şi vin din diferite părţi ale globului, inclusiv din societăţi în care tatuajele nu sunt privite cu ochi prea buni.

Chime, artist tatuator din Tahiti: Tatuatul era interzis în ţara natală din cauza creştinismului. Cu cât era mai greu, cu atât îl practicăm mai mult.

În cadrul evenimentului vor fi oferite premii pentru cel mai bun tatuaj color şi alb-negru de dimensiuni mici şi mari, pentru cel mai bun tatuaj pe tot corpul sau pe spate, dar şi premii pentru cel mai bun tatuaj al zilei. La toate acestea se adaugă şi un Mare Premiu.

Guillaume Barbereau, artist tatuator francez: Îmi place când lucrurile spun o poveste. Sunt un fan al poveştilor şi al culturii asiatice. Sunt oameni care vor doar ca tatuajele lor să arate bine, dar şi oameni care vor ca ele să spună o poveste. Astfel că toată lumea are ceva de câştigat.

Fiecare zi a Campionatului Mondial de Tatuaje se încheie cu un spectacol muzical, iar organizatorii speră să bată recordul de 35.000 de vizitatori stabilit în urmă cu un an.