Curtea Constituţională a respins sesizarea USR şi PNL privind modificarea Legii referendumului, astfel că actul normativ va merge la promulgare.

Sesizarea a fost depusă de PNL şi USR, după ce legea a fost trimisă la reexaminare de către preşedintele Iohannis şi a fost adoptată din nou de Parlament.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit textului legii, “cetăţenii sunt chemaţi să îşi exprime voinţa prin vot în cadrul referendumului naţional cu privire la revizuirea Constituţiei în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută în Constituţie, calculată de la data adoptării de către Parlament a proiectului legii constituţionale, Guvernul având obligaţia de a aduce la cunoştinţa publică, de îndată, prin mijloace de comunicare în masă, textul acestuia şi data referendumului".

Preşedintele Klaus Iohannis declara săptămâna trecută că nu va promulga Legea referendumului în forma în care i-a fost trimisă, având nemulţumiri în legătură cu aceasta. Şeful statului a precizat că va cere şi punctul de vedere al Curţii Constituţionale a României (CCR).

"Aşa cum a ajuns acum la mine nu va fi promulgată. Am oarece nemulţumiri în privinţa ei şi voi cere opinia Curţii Constituţionale”, afirma Iohannis.

Sursa: News.ro