Căutat de trei zile de Poliţie, după ce a ucis 70 de câini, un braşovean a sunat la 112, ca să fie salvat. Bărbatul se baricadase îân propria casă, iar la uşă zeci de oameni infignaţi erau gata să intre peste el şi să-l linşeze.

Braşoveanul Bogdan Cepoiu, administratorul adăpostului Rainbow Shelter din Prejmer, acuzat că a lăsat zeci de câini să moară de foame, deşi în depozite era destulă mâncare, a fost săltat duminică seară de Poliţie.

Articolul continua dupa recomandari

Trei zile a fost căutat "ucigaşul de câini", timp în care acesta ar fi fost acasă. Imediat ce a aflat că a fost descoperită nenorocirea de la adăpostul pe care-l conducea, şi-a închis şi contul de pe Facebook, pe care primise de altfel foarte multe mesaje de ameninţare.

Zeci de oameni erau la uşa apartamentului bărbatului, în Prejmer, şi acesta, speriat, a sunat la 112, ca să ceară ajutorul Poliţiei. Agenţii îl căutau şi ei de trei zile.

Responsabilul adăpostului a fost condus la poliţie, unde a fost audiat. Potrivit IPJ Braşov, cercetările se fac în acest caz pentru "uciderea animalelor cu intenţie, fără drept."

A omorât 70 de animale, lăsându-le să moară de foame

Joi, în adăpostul Rainbow Shelter din Prejmer, de care se ocupa Bogdan Cepoiu au fost găsite cadavrele a 16 câini. Alte animale au fost găsite în viaţă, dar erau înfometate, deşi în interior erau saci întregi nedesfăcuţi cu mâncare pentru câini.

Rând pe rând, inspectorii sanitar-veterinari au descoperit aproximativ 70 de animale moarte: câini şi pisici. Unele muriseră de curând, altele erau în stare avansată de putrefacţie. Au găsit chiar schelete sau oseminte depozitate în saci de gunoi. 

Câini şi pisici lăsaţi să moară de foameVezi 6 imagini în Galerie

Animalele au fost ţinute într-un adevărat lagăr de exterminare şi condamnate la moarte prin înfometare. Culmea este că într-o magazie exista hrana necesară. Doar 17 câini au rezistat în infernul din adăpost. Trei dintre ei sunt, însă, în stare gravă. 

Video cu momentul reţinerii lui Bogdan Cepoiu

Animalele care au supravieţuit au fost luate în grijă de voluntari de la asociaţiile de protecţie. Proprietarii sunt, în mare parte, plecaţi în străinătate, însă trimiteau în fiecare lună bani pentru hrana patrupedelor. Nu ştiau însă că administratorul le lăsase de izbelişte. Iar adăpostul funcţiona fără autorizaţie.