Accidentul cu doi morţi de la Sasca Nouă a fost provocat de explozia unui cauciuc al microbuzului care se ducea în Italia. Autovehiculul a intrat pe contrasens şi s-a izbit forntal de o autoutilitară.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, vineri dimineaţă, că un accident rutier grav s-a produs în zona localităţii Cornu Luncii, pe DN2 E, în judeţul Suceava. 

Articolul continua dupa recomandari

În accident au fost implicate un microbuz care transporta opt pasageri şi o autoutilitară.

"Pentru asigurarea misiunii integrate de acordare a primului ajutor calificat şi salvare a persoanelor implicate a fost activat Planul Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului Suceava. Din primele informaţii de la faţa locului, în urma accidentului au rezultat 2 persoane decedate şi 7 rănite.", a transmis IGSU.

Microbuzul de persoane, condus de un bărbat din Pașcani, care din primele informații transporta persoane la muncă în străinătate, circula pe direcția Fălticeni – Gura Humorului.

O cantitate mare de alimente, care ar fi trebuit să ajungă la români din Italia, s-a împrăștiat pe o suprafață de circa 200 de metri.

În timpul deplasării s-a produs o explozie la roata din dreapta spate, microbuzul a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu o autocisternă pentru transport lapte, care circula regulamentar.

O femeie din microbuz şi şoferul autoutilitarei au murit pe loc. Alţi şapte oameni din microbuz, inclusiv şoferul, sunt răniţi, trei dintre ei foarte grav.