O căţeluşă de rasă a devenit terapeut pentru o fetiţă diagnosticată cu autism! Veve, un Husky antrenat special de un dresor din Constanţa, a reuşit - în foarte scurt timp - să determine copilul să iasă din universul închis în care trăieşte.

Căţeluşa Veve a intrat în familia Vlad de puţin timp, dar din prima clipă a devenit cea mai bună prietenă a Mariei. 

Articolul continua dupa recomandari

Maria are 5 ani şi a fost diagnosticată cu autism. Însă, de când a primit căţeluşa antrenată special, atitudinea ei s-a schimbat. Furia a fost înlocuită cu zâmbete, iar agitaţia cu relaxarea. 

Marilena Vlad - mama Mariei:
Veve o incita la joaca, o trage de sosetica, Maria o trage de bot, se uita ochi in ochi. Cu Veve, Maria a spus si primele cuvinte ..."Pleaca Veve" ...ceea ce nu se intampla foarte des.

Câinii sunt companioni ideali pentru copiii diagnosticaţi cu autism. 

Darius Victor Maftei - dresor:
In momentul in care copilul vede cainele si il simte in preajma lui, copilul va avea dorinta sa se duca cu el, sa interactioneze cu el, ceea ce este important pentru copiii cu autism, asa cum stim ei sunt in lumea si atunci cand introducemun caine in lumea lor se va schimba o mare parte din comportamentul lor, ei dorind sa interactioneze cu acel caine.

Darius a început acest program pentru a-şi ajuta propriul copil. 

Darius Victor Maftei - dresor:
Cunoscând ce înseamnă responsabilităţile şi problemele pe care le întampina un parinte cu un copil cu autism sau un copil cu dizabilitati pt ca si eu la randul meu am un copil care are autism, am vrut sa vin in sprijinulm lor cu acest program de dresaj complet gratuit de disciplina pt cainii care sunt achiozitionati strict pt copiii cu dizabilitati.

Deşi Victor e pregătit - de peste 4 ani - să antreneze câinii pentru a ajuta copiii cu probleme, Maria şi Veve formează doar cea de-a doua echipă care beneficiază de acest program. Asta pentru că majoritatea părinţilor evită să aducă un animal de companie în aceeaşi casă în care locuieşte şi copilul lor special.