Când vorbim de Castelul Peleş ne gândim la istoria altor vremuri şi, poate, la un bal fastuos al celor cu sânge albastru. Aseară, însă, pe domeniul regal de la poalele Bucegilor nu au răsunat valsuri, ci muzică electronică. Un eveniment cultural, dar totodată adaptat vremurilor noastre, care a lansat, practic, ediţia din acest an a festivalului Untold.

Pentru o seară, Peleşul a lăsat în umbră istoria regală din spatele său şi a contribuit la istoria scrisă de celebrul festival Untold. Ca o avanpremieră la evenimentul din vară, organizatorii l-au adus la domeniul regal pe DJ-ul francez Oxia, unul dintre invitaţii ediţiei Untold din acest an.

Articolul continua dupa recomandari

Edy Chereji, directorul de comunicare Untold: Cred că 70% sunt străini, ei aşteaptă fiecare eveniment Cercle, sunt câteva evenimente de acest gen în fiecare an, în întreaga lume.

Pe lângă avanpremiera pentru festivalul devenit poveste la Cluj, evenimentul de aseară a avut şi o semnificaţie culturală. Organizatorii au marcat astfel parteneriatul în domeniu pe care România şi Franţa îl au în acest an, demers organizat la nivel diplomatic.

Andrei Ţărnea: E o premieră în România. Încercăm să ţinem un echilibru între partea patrimonială, istorie, istoria artei, lucrurile care leagă România şi Franţa sau sunt importante.

O petrecere pentru care a fost bătaie pe bilete, pentru că locurile au fost limitate. 300 la număr, care s-au epuizat aproape instantaneu.

Concertul a fost organizat de platforma digitală internaţională Cercle în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Franța şi Festivalul Untold şi a fost transmis în direct pe Facebook.