Descoperire bizară în Capitală! Zeci de cărți de identitate, unele arse, altele tăiate, au fost găsite aruncate pe un teren din zona Pipera.

Actualizare: Poliţia Capitalei a anunţat că a demarat o anchetă, în urma publicării imaginilor din zona Pipera.

Articolul continua dupa recomandari

"În urmă sesizării formulate de reprezentanți ai unui post de televiziune, cu privire la faptul că pe un teren viran de pe raza sectorului 2 au găsit mai multe fragmente ce par a fi de cărți de identitate, la fața locului s-a deplasat grupa operativă a Secției 7 Poliție, care a demarat cercetarea criminalistică a locului.

Urmează să se stabilescă autenticitatea fragmentelor găsite, proveniența, precum și modul în care au ajuns în acea zona. Se vor dispune expertize și vor fi efectuate investigații în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor, precum şi a situaţiei de fapt și de drept", precizează Poliţia Capitalei.

Unele dintre cărţile de identitate găsite pe un câmp din zona Pipera sunt expirate, altele sunt arse, tăiate, marea majoritate fiind deteriorate.

Vezi 2 imagini în Galerie

Regulile privind distrugerea actelor de identitate au un regim special și există proceduri extrem de stricte, iar documentul se predă în momentul în care orice cetăţean primeşte o carte de identitate nouă și valabilă.