Patru tinere absolvente de facultate au murit în carnagiul de la Jibou. Un tren a spulberat maşina condusă de o a cincea fată, la o trecere de cale ferată fără bariere.

Toate cele 4 fete decedate erau studente eminente, model pentru tinerii studenţi. Studiaseră specializarea Economia Firmei, din cadrul departamentului de Ştiinţe Economice al Universităţii tehnice din Cluj Napoca. 

Articolul continua dupa recomandari

Pop Sara Ştefana, una dintre tinerele decedate, era şefă de promoţie. O elevă deosebită, cu o inteligenţă aparte şi cu un viitor strălucitor în faţă. Scoala Gimnaziala Salsig, pe care tânăra a absolvit-o, a anunţat că este în doliu, după teribila tragedie.

Carnagiul de la Jibou. Pop Sara Ştefana era şefă de promoţie şi avea un viitor strălucitor în faţă (Video)Vezi 5 imagini în Galerie

"Scoala Gimnaziala Salsig este in doliu. Am aflat cu tristete fara margini de pierderea fostei noastre eleve, POP SARA ŞTEFANA. Suntem alaturi de familia greu incercata si le impartasim durerea.  Dumnezeu sa o odihneasca!", au anunţat reprezentanţii instituţiei.

Profesorii tinerei sunt în stare de şoc, cu sufletele zdrobite, mai ales că ultima oară când le-au văzut pe fete au râs şi au sărbătorit la evenimentul de absolvire.

"Cele 4 fete erau de la specializarea Economia Firmei, din cadrul departamentului de Ştiinţe Economice, erau studente model pentru departamentul nostru. Sara urma să fie şefa promoţiei, căreia chiar i-am coordonat lucrarea de licenţă. Le-am predat 4 ani de zile, erau foarte conştiincioase, fete model pentru studenţii profilului economic. Erau fete foarte liniştite, cu mult bun simţ, le transmitem părinţilor sincere condoleanţe. Am fost şocată la aflarea veştii şi încă nu-mi revin", a precizat prodecanul facultăţii, conferenţiar doctor Rita Toader.

Carnagiul de la Jibou. Pop Sara Ştefana era şefă de promoţie şi avea un viitor strălucitor în faţă (Video)Vezi 5 imagini în Galerie

"E foarte greu să ne adunăm acum. Suntem cu sufletele zdrobite. Ieri ne-am despărţit după festivitatea de absolvire cu mare bucurie. Una dintre ele, ca şefă de promoţie a primit diploma de recunoaştere a acestei performanţe, domnişoara Sara Pop. Toate învăţau foarte bine, toate erau un model de studente eminente, fără niciun fel de exagerare", a mărturisit şi Monica Marian, decanul Facultăţii de Ştiinţe. 

Carnagiul de la Jibou. Pop Sara Ştefana era şefă de promoţie şi avea un viitor strălucitor în faţă (Video)Vezi 5 imagini în Galerie

La facultatea unde învăţau fetele colegii şi profesorii au făcut un altar cu fotografiile lor, unde colegii, profesorii, prietenii sau cunoscuţii celor 4 fete care au murit în carnagiul de la Jibou, să-şi poată plânge suferinţa şi să se reflecteze în tăcere la tragedie.

Azi, Sanda Ungur, tânăra care se afla la volanul autoturismului spulberat de tren şi singura supravieţuitoare, a fost mutată de la spitalul din Zalău la spitalul din Baia Mare. Starea ei este stabilă, cu previziuni optimiste din partea medicilor.