Carlo Ancelotti a refuzat în final oferta de a antrena selecţionata de fotbal a Italiei şi în acest moment Roberto Mancini devine favorit la postul de selecţioner, relatează presa italiană.

Ancelotti, 58 ani, concediat în septembrie de Bayern Munchen, a avut discuţii lunea trecută cu oficialii federaţiei italiene de fotbal (FIGC), dar i-a anunţat sâmbătă că nu acceptă oferta, relatează Gazzetta dello Sport.

Articolul continua dupa recomandari

Italia, locul 20 în clasamentul FIFA, cel mai slab din istoria sa, a rămas fără antrenor din noiembrie, când Gian Piero Ventura a plecat după ce a ratat calificarea la CM 2018 din Rusia. Interimatul pe banca tehnică a Squadrei Azzurra este asigurat de Luigi Di Biagio, 46 ani, antrenorul echipei de tineret.

Câştigător al Ligii Campionilor cu AC Milan şi Real Madrid, Carlo Ancelotti are în palmares titluri naţionale cu Chelsea, AC Milan, PSG şi Bayern Munchen.  

Roberto Mancini este în prezent antrenor la Zenit Sankt Petersburg, dar pe lista candidaţilor se mai află Antonio Conte (Chelsea) şi Claudio Ranieri (Nantes).