Această dimineaţă a început cu o veste bombă. Elena Udrea și Alina Bica au fost reţinute, iar apoi încarcerate la închisoarea de femei, în Costa Rica. Cele două au fost săltate de pe stradă, la o diferenţă de câteva ore.

Conform Organismului de Investigaţii Judiciare din Costa Rica, Elena Udrea a fost reţinută la ora locală 10:00 (n.r. 19.00, ora României), iar Alina Bica, patru ore mai târziu.

Articolul continua dupa recomandari

Udrea este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu, iar Bica, de luare de mită şi corupţie.

În momentul reţinerii, Elena Udrea era în parcul de lângă casa unde locuieşte. Alina Bica, în schimb, a fost găsită întâmplător, potrivit unor surse din poliţie.

Aceleaşi surse susţin că autorităţile au întârziat acţiunea de reţinere a celor două pentru că abia acum ar fi ajuns cererea oficială de la ministerul Justiţiei.

De asemenea, potrivit aceloraşi surse Elena Udrea şi Alina Bica nu sunt reţinute pentru expulzare, ci pentru executarea cererii de extrădare.

După reţinere, Elena Udrea şi Alina Bica au fost încarcerate la închisoarea de femei El Buen Pastor, din Aserri, o suburbie a capitalei costaricane San Jose.